Nano kaplama teknolojisi geliştiren Materix, Founder One'dan yatırım aldı

Materix, geliştirdiği nano kaplama teknolojisiyle yüzeyleri koruyarak temizlik sıklığını, su kullanımını ve temizleyici kimyasal kullanımını azaltıyor.
Nano kaplama teknolojisi geliştiren Materix, Founder One'dan yatırım aldı

Sürdürülebilir nano kaplama üreten yerli bir girişim olan Materix'i ilk olarak geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Nano kaplama teknolojisine odaklanan Materix, Founder One'dan yatırım aldı. Materix ve Founder One arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ise paylaşılmadı.

2022 yılında Tevfik Altın tarafından kurulan şirket, geliştirdiği nano kaplama teknolojisiyle yüzeyleri koruyarak temizlik sıklığını, su kullanımını ve temizleyici kimyasal kullanımını azaltıyor. Bu teknoloji, yüzeylere uygulandığında şeffaf tabakalar oluşturuyor ve yüzeylere hidrofobik, fotokatalitik, koruyuculuk, anti-bakteriyel gibi özel fonksiyonlar kazandırıyor.

Özellikle güneş paneli yüzeylerinde kullanıldığında, toz, kar ve buz için itici özellikler sağlıyor ve kendi kendini temizleme teknolojisiyle enerji verimliliğini artırıyor. Materix, otomotiv, beyaz eşya ve tekstil sanayi gibi alanlara yönelik çözümler de sunuyor. Kısacası Materix, yüzeylerin korunması ve temizliğinin daha verimli ve çevre dostu bir şekilde yapılmasını sağlayan nano kaplama teknolojileri geliştiriyor ve uyguluyor.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, yenilikçi teknolojiye yatırım yapmaktan dolayı duydukları heyecanı dile getirerek, Materix'in sunduğu çözümlerin, kaynak tasarrufu sağlayarak ve enerji verimliliğini artırarak sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Bu yatırımın, çevresel sürdürülebilirlikle olan taahhütlerini ve toplumsal fayda yaratma hedeflerini yansıttığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.