Arda Kutsal, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak'ın sorularını yanıtladı

Mehmet Ali Tombalak'ın sorularını yanıtlayan Arda Kutsal, Scale-up'ların yurt dışına açılma yolculuğunda izleyebileceği stratejileri paylaştı. 
Arda Kutsal, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak'ın sorularını yanıtladı

Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal, TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak moderatörlüğünde gerçekleşen TÜBİSAD Plus'ın Scale-up'ların Globalleşme Yolculuğuna Farklı Bir Yaklaşım başlıklı yeni bölümüne konuk oldu. Mehmet Ali Tombalak'ın sorularını yanıtlayan Arda Kutsal, Scale-up'ların yurt dışına açılma yolculuğunda izleyebileceği stratejileri paylaştı. 

Arda Kutsal, konuşmasında Webrazzi'yi içinde kendi teknoloji şirketi, medya operasyonu ve yatırım fonu olan Avrupa'da, ABD ve Orta Doğu'da teknoloji yatırımcıları tarafından bilinen bir platform olarak tanımladı. Kutsal, Webrazzi'nin yurt dışına açılma stratejisini de paylaştı. 

2013 yılında Berlin'de bir networking etkinliği düzenlediğini aktaran Kutsal, bu etkinlik kapsamında Türkiye'den girişimleri de Berlin'e götürdüklerini ve TechCrunch Disrupt'ta onlara yer tutarak destek olduklarını ifade etti. 2018 yılında Webrazzi Connect London ve Blockchain Venture Summit olmak üzere Londra'da 2 konferans düzenlediklerini hatırlattı. Bu adımların üzerine 2021 yılında Londra merkezli Tech.eu şirketinin tamamını satın aldıklarını belirten Arda Kutsal, TechCrunch ve The Next Web'de yazarlık ve editörlük deneyimleri bulunan şirketin kurucusu Robin Wauters'ın da anlaşma kapsamında Tech.eu'da 3 yıl boyunca varlığını sürdüreceğini ifade etti. 

Arda Kutsal yurt dışına açılma yolculuğunda şirket satın alarak ilerlemenin kuruma en az 3-4 yıl kazandırdığını dile getirdi. Kutsal, 2022 yılında Brüksel'de ilk Tech.eu Summit'i yapma kararı aldıklarını, Brüksel'de ilk sene düzenlenen etkinlikte Belçika başbakanı Alexander De Croo ve Avrupa inovasyon, araştırma komisyonu yöneticisi Mariya Gabriel'in konuşmacılar arasında yer aldığını belirtti. Bu yıl ise Tech.eu Summit London 2024 16 - 17 Mayıs tarihlerinde Londra'da gerçekleştirilecek. 

Arda Kutsal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mümkün olan sektörlerde eğer sermaye varsa satın alarak büyümeyi öneren bir insanım."

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak ise bunun üzerine şu ifadeleri kullandı: 

"Yurt dışından şirket almanın büyümek için doğru hareket olduğuna inanan biriyim."

Bugüne kadar 25 farklı şirkette melek yatırımcı olarak yer aldığını ve yakın zamanda kendi şahsi fonu Kutsal Capital'ı kurduğunu hatırlatan Arda Kutsal, Scale-up'ların yurt dışına açılmak için şirket satın almasının yanı sıra yabancı büyük yatırımcılardan yatırım almanın da büyük avantajları bulunduğunu aktardı. Kutsal, şirketlerin kendilerini o pazara açmadan önce doğru insanlarla tanışmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Videonun tamamına TÜBİSAD'ın YouTube Kanalı üzerinden erişebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.