Elon Musk, X'in yeni kullanıcılarından ücret almayı planlıyor

Musk, X'in web sitesindeki değişiklikler hakkında paylaşım yapan bir hesaba verdiği yanıtta, yeni hesaplardan küçük bir ücret talep etmenin bot saldırısını durdurmanın tek yolu olduğunu söyledi.
Elon Musk, X'in yeni kullanıcılarından ücret almayı planlıyor

X'in herkes için ücretli olabileceği bir süredir konuşulsa da buna dair net bilgiler hiçbir zaman paylaşılmamıştı. Fakat geçtiğimiz eylül ayında Elon Musk, kullanıcılardan düşük bir ücret talep edeceğini söylemişti ve Musk'a göre bot hesaplarla mücadele için bu hamle gerekliydi. Şimdi ise bu durum, gerçekleşmeye bir adım daha yaklaştı. Zira Musk, X'in web sitesindeki değişiklikler hakkında paylaşım yapan bir hesaba verdiği yanıtta, yeni hesaplardan küçük bir ücret talep etmenin bot saldırısını durdurmanın tek yolu olduğunu söyledi.

CAPTCHA gibi araçlara atıfta bulunan Musk, "Mevcut yapay zeka 'bot musunuz' sorusunu kolaylıkla geçebiliyor" dedi. Musk daha sonra başka bir kullanıcıya yanıt verirken, yeni hesapların oluşturulduktan üç ay sonra ücret ödemeden gönderi paylaşabileceklerini de ekledi. Ancak bu politikanın ne zaman geçerli olacağı ve yeni kullanıcıların hangi ücretleri ödemek zorunda kalabileceği konusunda şu anda herhangi bir bilgi mevcut değil.

Geçtiğimiz ekim ayında X, Yeni Zelanda ve Filipinler'de doğrulanmamış yeni kullanıcılardan yıllık 1 dolar ücret almaya başlamıştı. Bu bölgelerden platforma kayıtlı yeni ücretsiz kullanıcılar gönderileri okuyabiliyor ancak etkileşime giremiyordu. İçerik göndermek, gönderileri beğenmek, yeniden göndermek, yanıtlamak, yer imlerine eklemek ve alıntı yapmak için ücret ödemeleri gerekiyordu. Bu da Musk'ın diğer bölgeler için de benzer bir ücret uygulayabileceği anlamına geliyor. 

Musk'ın böyle bir yol izlemesi aslında şaşırtmıyor, çünkü kendisi uzun süredir Twitter'daki botlarla bir savaş içerisindeydi. Hatta platformun satışı sırasında Twitter yönetiminden botlara dair ekstra bilgi istemiş, bu bilgi verilmeyince de satış ile ilgili pürüzler oluşmuştu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.