A18 Pro çip, iPhone 16 Pro'da güçlü yapay zeka performansı sunacak

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max için tasarlanan A18 Pro'nun yapay zeka odaklı değişikliklere sahip olacağı belirtiliyor.
A18 Pro çip, iPhone 16 Pro'da güçlü yapay zeka performansı sunacak

Haitong International Tech Research'ten Jeff Pu'nun paylaştığı bilgilere göre Apple, özellikle cihaz içi yapay zeka konusunda A18 Pro çipinde değişiklikler planlıyor. Pu, Apple'ın A18 Pro çip üretimini normalden daha erken artırdığını da belirtiyor.

Apple, son dönemde yapay zeka konusunda kayda değer adımlar atmaya başladı. Tim Cook, Apple'ın yapay zeka planlarını bu yılın ilerleyen dönemlerinde açıklayacağını belirtmişti, akabinde Apple'ın yapay zeka destekli reklam teknolojisi üzerinde çalışmaya başladığı açıklandı. Daha sonra ise teknoloji devi, yapay zeka teknolojileri geliştiren DarwinAI'ı satın aldı ve son olarak iOS 18'e gelecek üretimsel yapay zeka özellikleri için Baidu ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Son haber de Apple'ın bu yılki yapay zeka özellikleri planları hakkında daha fazla bilgi edinmeye devam ettiğimiz ve cihaz içi ile bulut tabanlı çözümler arasında nasıl bir denge kuracağını öğrendiğimiz bir dönemde geldi.

Yatırımcı notunda, Apple çip söylentileri için genellikle güvenilir bir kaynak olan Pu, "Tedarik zinciri kontrollerimize göre, A17 Pro hacmi Şubat ayından bu yana sabitlenirken Apple'ın A18'i için artan bir talep görüyoruz. Apple'ın 6-GPU versiyonu olan A18 Pro'nun daha büyük bir kalıp alanına (A17 Pro'ya kıyasla) sahip olacağını ve bunun uç yapay zeka bilişimi için bir trend olabileceğini belirtiyoruz." dedi.

Hem iPhone 16 hem de iPhone 16 Pro'nun bu yıl A18 çipinin herhangi bir versiyonuna sahip olması bekleniyor. Şu anda iPhone 15 A16 çipini, iPhone 15 Pro ise A17 Pro çipini kullanıyor. Jeff Pu'nun paylaşımları, yalnızca iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max için tasarlanan A18 Pro'nun yapay zeka odaklı değişikliklere sahip olacağını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.