Meta, Facebook ve Instagram'ın abonelik ücretlerini AB'de yaklaşık yüzde 50 düşürebilir

Meta, Dijital Piyasalar Yasası'na (DMA) uyum göstermek için Facebook ve Instagram'ın abonelik ücretlerini yüzde 50 düşürebilir.
Meta, Facebook ve Instagram'ın abonelik ücretlerini AB'de yaklaşık yüzde 50 düşürebilir

AB'nin Dijital Piyasalar Yasası'na uyum sağlaması gereken 22 platform arasında Meta'nın da yer aldığını sizlere aktarmıştık. Meta, Dijital Piyasalar Yasası'na (DMA) uyum göstermek için Facebook ve Instagram'ın abonelik ücretlerini yüzde 50 düşürmek durumunda kalabilir. Meta'nın paylaştıklarına göre; bu yeni fiyatlandırma, en düşük aralıkta yer almakta. 

Hatırlarsanız, Meta'nın Facebook ve Instagram için reklamsız ücretli abonelik modelini yayına almaya hazırlandığını sizlerle paylaşmıştık. Ücretsiz kullanıcıların verilerinin, kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak için reklamverenlerle paylaşıldığını belirtelim. Meta, veri erişiminden çıkmak isteyen kullanıcıların karşısına abonelik seçeneği ile çıkıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; Meta'nın rekabet ve düzenleme direktörü Tim Lamb, geçtiğimiz günlerde Avrupa Komisyonu'na şirketin bireysel fiyatlandırmadaki abonelik ücretlerini yaklaşık yüzde 50 oranında azaltabileceğini aktardı.

Meta, abonelik ücretleri için 9,99 euro alırken, yalnızca Avrupa bölgesinde abonelik hizmetlerinden yararlanmayı tercih edenlerden yalnızca 5,99 euro talep edecek. Bununla beraber bu aboneliği tercih eden ek hesaplardan artık 6 euro yerine 4 euro ücret alınacak. 

Eğer Avrupa Komisyonu, veri kullanımını engelleyen abonelik revizyonlarını onaylarsa, söz konusu fiyatlar Avrupa Birliği bölgesine uygulanan yeni abonelik ücretleri olarak karşımıza çıkacak. Öte yandan şu an için abonelik ücretlerinin hayata geçmesi konusunda kesin bir bilgi paylaşılmadı.

AB'deki yasalara uyum kapsamında Meta'nın bir süredir pek çok alanda değişiklik yaptığını söylemek mümkün. AB'deki sosyal medya kullanıcıları, Meta hesapları arasındaki bilgi akışını durdurabilme özelliğine kavuşurken, WhatsApp ve Messenger, üçüncü taraf uygulamalarla çalışmak için Signal protokolünü kullanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.