Video odaklı üretimsel yapay zeka girişimi Haiper, 13,8 milyon dolar yatırım aldı

Haiper, Octopus Ventures liderliğinde 13,8 milyon dolar tohum yatırımı aldı. Haiper'ın nihai hedefi algısal yeteneklere sahip bir yapay genel zeka (AGI) geliştirmek
Video odaklı üretimsel yapay zeka girişimi Haiper, 13,8 milyon dolar yatırım aldı

Video odaklı üretimsel yapay zeka girişimi Haiper, Octopus Ventures liderliğinde 13,8 milyon dolar tohum yatırımı aldı. 2021 yılında kurulan Haiper'ın yönetim kadrosunda DeepMind'ın eski araştırmacılarından Dr. Yishu Miao ve Dr. Ziyu Wang yer alıyor. 

Haiper'ın üzerinde çalıştığı yapay zeka modeli, kullanıcıların metinsel komutlarını kısa bir animasyon videosuna dönüştürmeye odaklanıyor. Kullanıcılar ayrıca yazılı komutların yanı sıra görsel yükleyerek modelin yaratıcı bir animasyon oluşturmasını sağlayabilir.

Haiper'ın uygulamasını beta test sürümünde kullanmak mümkün. Modele şirketin web sitesi üzerinden erişebiliyorsunuz. Sitede video üretmek ya da düzenlemek için farklı araçlar da sunulmakta. Bu araçlar metinden videoya ve metin destekli görselden videoya modelleri kapsıyor. 

Aslına bakarsanız, şimdiye kadar OpenAI'ın Sora modelinin yanı sıra Meta, Google ve Runway tarafından üretilen modellerin benzer işlevler sergilediğini gördük. Haiper ekibinin aktardıklarına göre video odaklı modeller bir dönüm noktasının eşiğinde. Videoya odaklanan yapay zeka modelleri, ortaya çıkardığı videoların kalitesini ve doğruluğunu artırmak durumunda. Bu da modellerin, fizik bağlamını anlamasını gerektiyor. Yani söz konusu modeller, ışık, hareket, doku ve nesneler arasındaki etkileşimleri anlamalı. Böylece yağmur damlalarının farklı yüzeylere çarptığında sıçrama şekli ya da rüzgarın esmesiyle nesnelerin ve insanların görünümdeki değişiklikler gibi detaylar daha doğru bir şekilde resmedilebilecek. 

Dr. Yishu Miao, Haiper'ın nihai hedefinin algısal yeteneklere sahip bir yapay genel zeka (AGI) geliştirmek olduğunu belirtiyor. Miao'nun aktardıklarına göre şirketin görsel temel modeli, yapay zekanın dünyanın fiziğini derinlemesine anlama ve ürettiği videolarda gerçekliğin özünü taklit etme becerisinde ileriye doğru bir sıçrama yaratacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.