Üretimsel yapay zeka destekli video üretim aracı: Runway

Runway ile komutlar aracılığıyla görsel ve video oluşturabiliyor, herhangi bir görseli komutlar aracılığıyla sınırsızca genişletebiliyorsunuz.
Üretimsel yapay zeka destekli video üretim aracı: Runway

Yapay zeka destekli video oluşturma ve düzenleme platformu Runway'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Runway, ilk incelememizden bu yana ürününe, yapay zeka destekli pek çok yeni özellik ekleyerek video içerik üreticilerinin gözdesi haline geldi. 

Daha öncesinde platform temelde, video düzenleme, yeşil ekran ve iç boyama olmak üzere üç aracıyla hizmet veriyordu. Artık Runway, yapay zeka destekli araçlarıyla metin, görsel ve video klipler kullanarak videolar oluşturmanızı sağlıyor.

Runway ile komutlar aracılığıyla görseller oluşturabiliyor, herhangi bir görseli komutlar aracılığıyla sınırsızca genişletebiliyorsunuz. Bununla beraber şirket, metinden video, videodan video ve görselden video oluşturmak gibi çok çeşitli seçenekler sunuyor. 

Runway, görsellerin tarzları ve kompozisyonlarını remikslemenizi sağlıyor. Ayrıca spesifik konu ve stillerde kendi özelleştirilmiş yapay zeka modellerinizi eğitmenizi mümkün kılıyor. Şirket, en az 15 fotoğraf ile kendi yapay zeka modelinizi eğitmenizi amaçlıyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; eğitim süreci yaklaşık 30 dakika sürüyor. 

Şirketin AI Magic Tool kategorisi altında sunduğu yapay zeka araçları arasında metinsel komutlarla 3D dokular (texture) oluşturma, bir görselin varyasyonlarını oluşturma, videoları deşifre etme, herhangi bir objenin hareketini yakalama gibi seçenekler yer alıyor. 

Bu özelliklere ek olarak Runway’de basit fırça darbeleriyle her videodan dilediğiniz her şeyi çıkarabilir, videolardan tek tıkla arka planları kaldırabilirsiniz. Kare hızı farketmeksizin herhangi bir videoyu ağır çekim görüntüsüne dönüştürebilirsiniz. Aynı şekilde bir dizi fotoğrafı birbirine ekleyerek animasyonlu videolar elde edebilirsiniz.

Runway bir video üretim aracı olmanın ötesine geçerek yapay zeka araştırmalarına odaklanan Runway Research departmanıyla da öne çıkıyor. Runway Research'ün hedefi multimodal yapay zeka sistemleri inşa etmek. Runway'in araç setindeki metinsel komutları videolara dönüştüren Gen-2 ve metin ve görsele dayalı olarak videoların tarzını değiştiren Gen-1, Runway Research'ün ortaya çıkardığı özellikler arasında yer alıyor. 

Aynı zamanda Runway Research, şirketin yatırımcılar tarafından yüksek ilgi görmesinin sebeplerinden biri. Bu noktada Runway'in Haziran ayında C Serisinin uzantısı olarak (extension) gerçekleştirilen yatırım turunda 141 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim. Yatırım turuna mevcut yatırımcıların yanı sıra Google, NVIDIA ve Salesforce Ventures gibi teknoloji devleri katılım gösterdi. 

Platformun ücretsiz sürümü mevcut. Ücretsiz sürümde maksimum 3 proje üretebileceğinizi de belirtelim. Aylık aboneliklerde ise ürünün fiyatlandırması kullanıcı başına aylık 15 dolar ile 95 dolar arasında değişmekte. Üstelik kurumsal şirketler için özel fiyatlandırma seçenekleri de sunuluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.