ChatGPT, yanıtları sesli olarak okumaya başladı

Sesli okuma özelliği, kullanıcıların bir mesajın altındaki hoparlör simgesine tıklayarak ChatGPT'nin yanıtlarını dinleyebilmelerini sağlıyor.
ChatGPT, yanıtları sesli olarak okumaya başladı

Şubat ayının son haftasında OpenAI'ın ChatGPT'sinin kullanıcılarına beklenmedik sorunlar yaşattığını ve sorulan sorulara garip yanıtlar veren ChatGPT'nin bazı kullanıcıların rahatsızlık duymasına neden olduğunu aktarmıştık. Şirket, bu bağlamda yenilikçi bir özellikle yeniden gündeme geldi. OpenAI, ChatGPT'nin artık yanıtlarını kullanıcılara sesli olarak sunacağını açıkladı.

Sesli okuma özelliği, hem web hem de mobil uygulamalarda sunmaya başladı. Bu yeni özellik, kullanıcıların bir mesajın altındaki hoparlör simgesine tıklayarak ChatGPT'nin yanıtlarını dinleyebilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar Jüpiter, Breeze, Ember, Cove ve Sky gibi farklı ses seçenekleri arasından tercih yaparak ChatGPT'nin ses tonunu kişiselleştirebiliyorlar.

OpenAI yetkililerine göre, sesli okuma özelliği sadece bilgi alışverişini kolaylaştırmakla kalmıyor. Aynı zamanda ChatGPT'nin eğlenceli hikayeler anlatması veya kullanıcıların yazdıkları metinleri sesli olarak duymak istemeleri gibi durumlar için ideal bir çözüm sunuyor. 

OpenAI ayrıca, ChatGPT'nin ses özelliklerini daha kullanıcı dostu hale getirmek için uygulamadaki ses seçeneklerini bulmayı ve kullanmayı daha kolay hale getirecek güncellemeler üzerinde çalışıyor. Bu yenilikler, yapay zekanın iletişim ve bilgi alımı süreçlerindeki rolünün giderek arttığı bir dönemde geliyor. OpenAI, ChatGPT'nin kullanıcı deneyimini geliştirmek ve yapay zeka ile etkileşimi daha keyifli hale getirmek için sürekli olarak yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Sesli okuma özelliği, ChatGPT kullanıcıları için önemli bir yenilik. Bu özellik, kullanıcıların mesajları yazmak yerine dinleyerek iletişim kurmalarına olanak tanıyor. Böylece özellikle kullanıcının eli meşgul olduğu veya metin yazmasının zor olduğu durumlarda kullanışlı bir hale geliyor. Ayrıca metni dinlemek, bazı kullanıcılar için okumaktan daha etkili bir şekilde bilgi alımı sağlayabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.