ChatGPT’nin alakasız cevaplarına şikayet artınca OpenAI durumu çözdü

OpenAI'ın ChatGPT'si, kullanıcılara beklenmedik yanıtlar vererek rahatsızlık oluşturdu. Sorunun çözüldüğü belirtildi.
ChatGPT’nin alakasız cevaplarına şikayet artınca OpenAI durumu çözdü

Bu haftanın başında değerlemesi 80 milyar doların üzerine çıkan OpenAI'ın dünyanın en değerli üçüncü teknoloji girişimi olduğunu aktarmıştık. Şirket şimdi başka bir haberle gündeme geldi. Son dönemde, OpenAI'ın ChatGPT'si kullanıcılarına beklenmedik sorunlar yaşattı. Sorulan sorulara garip yanıtlar veren ChatGPT, bazı kullanıcıların rahatsızlık duymasına neden oldu.

Gensler adlı mimarlık firmasının ortaklarından Sean McGuire, ChatGPT'nin kendisine saçma İngilizce ve İspanyolca kelimelerin karışımı olan "Spanglish" adı verilen bir argo dille yanıtlar verdiği ekran görüntülerini paylaştı.

Başka bir kullanıcı, farklı Asya ülkelerindeki yatakların farklılıkları hakkında ChatGPT'ye sorduğunda, ChatGPT bu soruyu uygun bir şekilde cevaplayamadı.

Bir Reddit kullanıcısı da ChatGPT'nin tamamen halüsinasyon moduna girdiğini ifade etti. Ayrıca GPT-3'ün erken dönemlerinden beri bu kadar ciddi bir sorun yaşanmadığını belirtti.

Yo, Gpt4 just went full hallucination mode on me, hasn't really every happened to me this severely since the early days of gpt3
by u/cbrules3033 in ChatGPT

OpenAI sorunu çözdü

OpenAI, ChatGPT'den gelen beklenmeyen yanıtların incelendiğini ve akabinde sorunun belirlendiği açıklandı. Çarşamba günü öğleden sonra ise tüm sistemlerin normal çalıştığını bildirildi.

Bu olay, yapay zeka devriminde lider olarak kabul edilen ve Microsoft'tan önemli bir yatırım alan OpenAI için istenmeyen bir durum olarak kabul ediliyor. Bir taraftan OpenAI'ın daha gelişmiş bir versiyonunu kullanmak için şirketleri ödeme yapmaya ikna ettiği göz önüne alındığında böyle sorunlar oldukça önem kazanıyor. 

Bu tür hataların, yapay zeka modellerinin karmaşık yapısından kaynaklandığı belirtiliyor. Çünkü büyük dil modelleri, genellikle verileri analiz ederek yanıtlar üretiyor ve bazen beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.