OpenAI'ın değerlemesi 80 milyar doların üzerine çıktı

Değerlemesi 80 milyar doların üzerine çıkan OpenAI, dünyanın en değerli 3'üncü teknoloji girişimi oldu.
OpenAI'ın değerlemesi 80 milyar doların üzerine çıktı

Kısa süre içinde teknoloji ve girişim dünyasının en önemli şirketlerinden biri haline gelen OpenAI, büyümeye devam ediyor. New York Times'ın haberine göre; OpenAI, şirket değerlemesini 80 milyar doların üzerine çıkardı. OpenAI, CB Insights verilerine göre; dünyanın en yüksek değerli 3'üncü teknoloji girişimi haline geldi.

Raporda yer alan bilgilere göre OpenAI, mevcut hisselerini Thrive Capital'ın liderliğinde gerçekleştirilecek tender offer ile satışa sunacak. Hatırlatmak gerekirse Tender offer terimi, bir şirketin hisselerini satın alma teklifini ifade eder. Bu teklif, belirli bir fiyattan belirli bir zamanda hisse sahiplerine sunulur. 

OpenAI, geçtiğimiz hafta metinden yüksek kaliteli videolar oluşturmayı sağlayan Sora'yı da tanıtmıştı. Bu araç, kullanıcının komutlarını anlayarak karmaşık sahneler oluşturabiliyor ve karakterlerin duygusal ifadelerini dahi yansıtabiliyor.

Sora, metin talimatlarına dayanarak videolar oluşturmanın yanı sıra, mevcut görüntülerden videolar yapabilme ve eksik kareleri doldurma gibi yeteneklere sahip. Şirket, bu modeli kritik alanları değerlendirmek için red team ekibine erişim sağlarken, aynı zamanda bir dizi görsel sanatçıya, tasarımcıya ve film yapımcısına da erişim izni vereceğini belirtiyor.

Bu gelişme, yapay zekanın videoları oluşturma yeteneklerinde önemli bir ilerleme olarak dikkat çekiyor. Sora ile birlikte tüm dikkatleri üzerine çeken OpenAI'ın gelecekte değerlemesini hızı bir şekilde artırması sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.