OpenAI'dan metinden video oluşturma aracı: Sora

OpenAI, metinden yüksek kaliteli videolar oluşturmayı sağlayan Sora'yı tanıttı.
OpenAI'dan metinden video oluşturma aracı: Sora

Gelişen teknoloji her geçen gün bizleri şaşırtmaya devam ediyor, zira son dönemde bir işin yapay zeka kullanılarak yapılıp yapılmadığını anlamak neredeyse imkansız hale geliyor. Şimdi ise bu alanda çok yeni bir araç tanıtıldı; tabii ki OpenAI tarafından.

OpenAI yeni aracının ismi Sora. Metinden yüksek kaliteli videolar oluşturmayı sağlayan Sora, görsel kaliteyi ve kullanıcı istemine bağlılığı koruyarak bir dakikaya kadar uzun videolar oluşturabiliyor ve bu videolar o kadar gerçekçi ki yapay zeka ile yaratıldığına birkaç kere izleseniz dahi inanamıyorsunuz. 

Şu anda bu modele zarar veya riskler açısından kritik alanları değerlendirmek amacıyla OpenAI'ın red team ekibi erişebiliyor. Şirket aynı zamanda bir dizi görsel sanatçıya, tasarımcıya ve film yapımcısına erişim izni verileceğini belirtiyor.

@webrazzi

Sora hakkında bilmeniz gereken detaylar #webrazzi #sora #openai

♬ orijinal ses - Webrazzi

Sora ile neler yapılabilir?

Sora ile oluşturulan bir videodan kare

Sora, birden fazla karakter, belirli hareket türleri ve özne ile arka plana ilişkin doğru ayrıntılar içeren karmaşık sahneler oluşturabiliyor. Model yalnızca kullanıcının komut isteminde ne istediğini değil, aynı zamanda bu şeylerin fiziksel dünyada nasıl var olduğunu da anlıyor. Modelin derin bir dil anlayışına sahip olması, komutları doğru bir şekilde yorumlamasını ve canlı duyguları ifade eden etkileyici karakterler oluşturmasını sağlıyor. Sora ayrıca, oluşturulan tek bir video içinde karakterleri ve görsel stili doğru bir şekilde devam ettiren birden fazla çekim oluşturabiliyor. 

Sora, yalnızca metin talimatlarından bir video oluşturabilmenin yanı sıra, mevcut bir hareketsiz görüntüyü alıp ondan bir video oluşturabiliyor ve görüntünün içeriğini küçük ayrıntılara dikkat ederek canlandırabiliyor. Model ayrıca mevcut bir videoyu alıp genişletebiliyor veya eksik kareleri doldurabiliyor.

Sora ile oluşturulan video örneklerine buradan göz atabilirsiniz.

Sora ile oluşturulan bir videodan kare

Sora'nın mevcut modelinde bazı eksiklikler mevcut

OpenAI, mevcut modelin zayıf yönlerinin olabileceğini belirtiyor. Yani Sora şimdilik karmaşık bir sahnenin fiziğini doğru bir şekilde simüle etmekte zorlanabiliyor veya belirli neden-sonuç örneklerini anlayamayabiliyor. Yani diyelim ki bir kişi videoda bir kurabiyeden ısırık aldı, mevcut Sora ile daha sonra o kurabiyede bir ısırık izi görmemek mümkün. Model aynı zamanda, bir komut isteminin uzamsal ayrıntılarını da karıştırabiliyor ve belirli bir kamera yörüngesini takip etmek gibi zaman içinde gerçekleşen olayların kesin tanımlarıyla ilgili sorun yaşayabiliyor. Ancak tabii ki bunlar geliştirilebilir şeyler ve OpenAI hiç şüphesiz kısa bir süre sonra bu gibi problemleri de ortadan kaldıracak. 

OpenAI, Sora'yı OpenAI ürünlerinde kullanılabilir hale getirmeden önce birkaç önemli güvenlik önlemi alacaklarını; yanlış bilgilendirme, nefret içerikleri ve önyargılara karşı modeli eğiteceklerini söylüyor. Ayrıca, bir videonun Sora tarafından oluşturulduğunu söyleyebilen araçlar da geliştirilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.