Facebook ve Instagram'a yapay zeka destekli içerik düzenleme araçları geliyor

Emu Edit, metinsel komutlar ile görsellerde değişiklikler yapmanızı sağlarken, Emu Video, metinsel komutlardan ve referans görsellerden videolar üretiyor.
Facebook ve Instagram'a yapay zeka destekli içerik düzenleme araçları geliyor

Facebook ve Instagram'a yapay zeka video ve görsel düzenleme araçları geliyor. Kullanıcılar, bu yeni yapay zeka destekli araçlar sayesinde metinsel komutlar kullanarak fotoğraflarını düzenleyebilecek ve yüksek kalitede videolar üretebilecek. 

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, dün paylaştığı bir gönderi ile şirketin görsel üretimi için temel (foundation) modeli Emu'da geliştirilen 2 yeni yeteneğin Facebook ve Instagram'a entegre edileceğini duyurdu. Zuckerberg'ün paylaşımının yanı sıra Meta da bir blog gönderisi yayınlayarak özelliklerin detaylarını paylaştı. 

Emu Edit

Özelliklerden ilki metinsel komutlara dayanarak görsellerde değişiklikler yapmanızı sağlayan Emu Edit. Paylaşılan videolar, kullanıcıların Emu Edit kullanarak görseldeki öğeleri kolayca kaldırabildiğini ve yerine yeni öğeler yerleştirebildiğini gösteriyor. Bu değişiklikler için kullanıcıların değiştirmek istediği imaj sekmesini seçmesine gerek yok. Görselden kaldırmak istediğiniz öğeyi belirttiğinizde, Emu Edit doğrudan öğeyi algılayıp işlemi gerçekleştiriyor. Paylaşılan görseller üzerinden gidecek olursak; Emu Edit'e; köpeği bir banka dönüştür demeniz yeterli olacak. Paylaşılan bilgilere göre; eğer bir şapkadaki yazıların değişmesini istiyorsanız, araç, şapka tasarımına dokunmadan sadece yazıları değiştirmeyi başarıyor. 

Emu Video

Diğer özellik ise Emu Video. Meta tarafından paylaşılan bilgilere göre; Emu Video, metinsel komutlardan, referans görsellerden ya da bu iki girdinin bileşiminden videolar üretebiliyor. Ortaya çıkan sonuçlar pek de gerçekçi olmasa da; Meta'nın DALL-E benzeri Make-A-Video aracının sunduğu sonuçlara kıyasla ciddi bir ilerleme söz konusu. 

Şu an için araçların ne zaman Facebook ve Instagram'da kendini göstereceğini bilinmiyor. Aslında başta Photoshop'un otomatik doldurma özellikleri ve Google'ın yapay zeka ile fotoğraf düzenleme özelliği Magic Editor olmak üzere bu alanda pek çok araç mevcut. Görünen o ki; Meta, bu yeni özellikler ile kullanıcıların görsel ve videolarını düzenlemek için uygulamayı terk etmesini önlemeyi hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.