Ticaret Bakanlığı, dijital abonelik platformlarına 166 milyon lira ceza verdi

Ticaret Bakanlığı, tüketicilere mağduriyet yaşatan dijital abonelik platformlarına 166 milyon TL tutarında idari para cezası verildiğini açıkladı.
Ticaret Bakanlığı, dijital abonelik platformlarına 166 milyon lira ceza verdi

Ticaret Bakanlığı, tüketicilere mağduriyet yaşatan dijital abonelik platformlarına gelen şikayetler üzerine inceleme başlatıldığını duyurdu. Bakanlık, ilgili platformlara 166 milyon TL tutarında idari para cezası verildiğini açıkladı.

Söz konusu dijital abonelik platformları televizyon yayını, kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor gibi yayın ve içerik hizmetlerini kapsıyor. Ancak bu kapsamda platformların isimleri paylaşılmadı. 

166 milyon TL'lik cezanın nedenleri

Denetimlerde, djital platformlara abone olan tüketicilerin talep ve onayları alınmaksızın sözleşmelerinin yenilendiği, tüketicilerin rızası dışında kredi kartlarından para tahsil edildiği, abonelikten çıkmak isteyen tüketicilerin isteklerinin süresi içerisinde yerine getirilmediği, haksız bir şekilde ücret alınmaya devam edildiği, eksik iade ücreti ödenerek tüketicilerin mağdur edildiği ortaya çıktı.

Bunun sonucunda da Ticaret Bakanlığı tarafından bu platformlara 166 milyon lira idari para cezası uygulandı. 

Ticaret Bakanlığının, X üzerinden yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak tüketici haklarının korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.