Google'ın yapay zeka ile fotoğraf düzenleme özelliği: Magic Editor

Magic Editor ile kullanıcılar, ön plan veya arka plan gibi fotoğrafların belirli bölümlerinde düzenlemeler yapabilecek, fotoğraftaki boşlukları doldurabilecek ve hatta daha iyi çerçeveli bir çekim için konuyu yeniden konumlandırabilecek.
Google'ın yapay zeka ile fotoğraf düzenleme özelliği: Magic Editor

Google'ın dün açıklanan yeni özelliklerinden biri de yapay zeka ile görsel düzenlemeyi sağlayan "Magic Editor" oldu. Söz konusu özellik ile kullanıcılar, ön plan veya arka plan gibi fotoğrafların belirli bölümlerinde düzenlemeler yapabilecek, fotoğraftaki boşlukları doldurabilecek ve hatta daha iyi çerçeveli bir çekim için konuyu yeniden konumlandırabilecek.

Şirket, bu kapsamda birkaç örnek de yayınladı. Bu örneklerden birinde, bir şelalenin önünde gördüğümüz kişinin fotoğrafı, Magic Editor ile düzenlendi ve bu kişinin çanta askısı saniyeler içinde kaldırıldı. Aynı şekilde yine kısacık bir sürede gökyüzünün rengi değiştirildi. Kişi fotoğrafta daha güzel bir noktaya konumlandırıldı ve bunlar olurken görselde herhangi bir kalite kaybı yaşanmadı. 

Magic Editor ile bir kişi gibi bir nesneyi taşımak için de parmağınızı nesneye basılı tutmanız, sürükleyip yeni konumuna bırakmanız yeterli. Zira Google Fotoğraflar, nesneyi yeniden konumlandırdıktan sonra boşlukları doldurmak için yeni içerik oluşturuyor. 

Magic Editor ile amaç, kişiye fotoğrafın son görünümü ve hissi üzerinde daha da fazla kontrol vermek. Magic Editor, üretici yapay zekaya ek olarak çeşitli yapay zeka teknikleri kullanıyor ve Google, Magic Editor'ı deneysel bir düzenleme deneyimi olarak adlandırıyor. Söz konusu aracın bu yılın ilerleyen zamanlarında belirli Pixel telefonlarda erken erişimde ilk sırada yer alacağı belirtiliyor. Şirket, böylece geri bildirim almaya başlayacak. 

Magic Editor özelliği Google Fotoğraflar ile birlikte de kullanılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.