OpenAI'ın kurucu üyelerinden Andrej Karpathy, şirketten ayrıldı

Andrej Karpathy yaptığı açıklamada, şirketten ayrıldığını ve bu kararın herhangi bir olayla ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi.
OpenAI'ın kurucu üyelerinden Andrej Karpathy, şirketten ayrıldı

Hatırlarsanız geçen kasım ayında yapay zeka sektörünün önde gelen isimlerinden Sam Altman, OpenAI CEO'luğundan alınmış ve ardından şirket çalışanlarının yaklaşık yüzde 95'i, Altman'ın göreve iade edilmemesi durumunda istifa edeceklerini açıkladıkları bir mektuba imza atmıştı.

Bu olaydan iki gün sonra Sam Altman, Greg Brockman ile Microsoft'a katılmaya karar vermişti. Daha sonra Altman, OpenAI yönetim kurulunun kısmen yeniden atanmasını da prensipte kabul etmişti. Bu olayların üzerinden henüz 6 ay bile geçmedi. OpenAI, yeniden bir ayrılık haberiyle gündeme geldi.

Bugün yapay zeka alanında tanınmış bir araştırmacılardan biri olan Andrej Karpathy, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada OpenAI'dan ayrıldığını duyurdu. Karpathy yaptığı açıklamada, şirketten ayrıldığını ve bu kararın herhangi bir olayla ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi. Ekibin gerçekten güçlü, insanlar harika ve yol haritası çok heyecan verici olduğunu söyleyerek, "Şimdi ki planım kişisel projelerim üzerinde çalışmak ve ne olacağını görmek" ifadelerini kullandı. 

OpenAI tarafından yapılan açıklamada da Andrej Karpathy,'nin kişisel projelerine odaklanmak için ayrıldığı belirtildi. Ekip, Karpathy'nin şirkete yaptığı katkılardan dolayı minnettar olduğunu söyledi. Karpathy'nin sorumluluklarının başka bir araştırmacıya devredildiği kaydedilse de bu araştırmacının adı henüz açıklanmadı.

Andrej Karpathy daha önce de şirketten ayrılmış ancak geri dönmüştü. Karpathy, 2017 yılında Tesla'ya katılmış, Tesla'da yapay zeka direktörü olarak görev yapmıştı. Karparthy, Tesla’dayken Autopilot Vision ekibini yönetmişti ve şirkette 5 yıl çalıştıktan sonra geçen temmuz ayında OpenAI ekibine yeniden katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.