Sam Altman, yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI'a geri dönmek üzere anlaştı

Sam Altman'ın Bret Taylor, Larry Summers ve Adam D'Angelo'dan oluşan yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI'a CEO olarak dönmesi için prensipte anlaşmaya varıldı.
Sam Altman, yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI'a geri dönmek üzere anlaştı

Gün geçmiyor ki OpenAI kaosuna dair yeni bir haber çıkmasın. Cuma günü şirketten Sam Altman'ın kovulmasıyla başlayan süreçte, ilk olarak Greg Brockman'ın istifa edişini izlemiş, daha sonra da ikilinin Microsoft bünyesine katılmasına tanık olmuştuk.

İnsanları sürekli ikilemde bırakan açıklamalar yapılmaya devam edilmiş, OpenAI çalışanları yönetim kurulunun istifasını istemiş; Sam Altman ve Greg Brockman geri dönmezse şirketten istifa edeceklerini belirtmişti. Artık kabak tadı vermeye başlayan bu süreçte şimdi de Sam Altman'ın, yeni isimlerden oluşan yönetim kurulu ile şirkete geri dönmek için anlaştığı bilgisi paylaşıldı.

OpenAI'ın X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Sam Altman'ın Bret Taylor (Başkan), Larry Summers ve Adam D'Angelo'dan oluşan yeni bir yönetim kurulu ile OpenAI'a CEO olarak dönmesi için prensipte anlaşmaya vardık. Ayrıntıları belirlemek için iş birliği yapıyoruz. Bu süreçte gösterdiğiniz sabır için çok teşekkür ederiz.

Birkaç saat önce, OpenAI'ın Sam Altman ile bu hafta en kısa sürede OpenAI'a CEO olarak geri dönmek için görüştüğü bildirilmişti. Şimdi ise buna çok yaklaşıldığını görmekteyiz. Fakat açıkçası karmaşaya o kadar alıştık ki her an her şey değişebilirmiş gibi geliyor ve daha net bir açıklamaya kadar buna da kesin gözüyle bakmak pek mümkün olmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.