4.3 milyar dolar ceza ödeyecek Binance'in yeni CEO'su Richard Teng oldu

Binance, FinCEN'e 3,4 milyar dolar ve OFAC'a 968 milyon dolar ödeyecek.
4.3 milyar dolar ceza ödeyecek Binance'in yeni CEO'su Richard Teng oldu

Bir süredir Binance ve ABD Adalet Bakanlığı arasında devam eden görüşmelerin bir parçası olarak Binance CEO'su CZ'nin görevinden istifa edeceği iddialarını sizlerle paylaşmıştık

ABD Adalet Bakanlığı saat bu akşam 23:00'de kripto paralar ile ilgili yaptırım eylemlerini açıkladı. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı ile Binance arasındaki anlaşma da kamuoyu ile paylaşıldı. Binance, lisanssız para aktarma işi yürütmek, BSA'yı ihlal etmek ve yasaklanmış işlemler gerçekleştirmek suçlarını kabul etti. Binance, bu kabulün bir parçası olarak; Binance'i Banka Gizlilik Yasası'nı ve yaptırım programlarını ihlal etmekle suçlayan FinCEN'e 3,4 milyar dolar ve OFAC'a 968 milyon dolar ödeyecek. Binance, yaptırım yasasını ihlal ettiği ve uygun bir müşteri tanıma (KYC) programını sürdürmediği suçlamalarını çözmek için ABD Adalet Bakanlığı'na 4,3 milyar dolar para cezası ödeyeceğini açıklamıştı. 

Buna ek olarak Binance, FinCEN ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak ABD'den "tamamen çıkış" yapacak. Binance, beş yıl boyunca borsanın yaptırımlara uyum programını denetleyecek bir gözlemci atayacak. Ayrıca ABD Hazine Bakanlığı bu süre zarfında Binance'in kayıtlarına ve sistemlerine erişim hakkına sahip olacak.

Changpeng Zhao istifa etti 

Anlaşma kapsamında Changpeng Zhao suçlamaları ve 50 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti. Paylaşılan bilgilere göre; söz konusu cezanın ileri bir tarihte verilmesi planlanıyor. Binance CEO'su CZ, yaptığı bir açıklama ile CEO görevinden çekildiğini açıkladı. Binance'in yeni CEO'su ise Richard Teng oldu. 

Açıklama esnasında, Adalet Bakanı Merrick Garland, Hazine Bakanı Janet Yellen, Adalet Bakanı Yardımcısı Lisa Monaco ve CFTC Başkanı Rostin Behnam'ın da yer aldı. Yetkililer yaptıkları açıklamalarda, Binance'in Hamas, Irak Şam İslam Devleti, Kuzey Kore ve ABD tarafından yaptırım uygulanan diğer bölgelerindeki kişiler, kara para aklayıcılar ve kötü niyetli siber güvenlik aktörleriyle ilişkili kişilerin platformunu kullanmasına izin verdiğini ifade etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.