Apple Card kullanıcıları, 2023 yılında 1 milyar dolardan fazla "Günlük Nakit" kazandı

Kullanıcılar, geçtiğimiz yıl Apple Card ile yapılan harcamalar üzerinden 1 milyar dolardan fazla Günlük Nakit kazandı.
Apple Card kullanıcıları, 2023 yılında 1 milyar dolardan fazla

Apple paylaştığı bir gönderi ile kullanıcıların, geçtiğimiz yıl Apple Card ile yapılan harcamalar üzerinden 1 milyar dolardan fazla Günlük Nakit (Daily Cash) kazandığını açıkladı. Apple'ın paylaştığı verilere göre Apple Card, 12 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Bu noktada ilk olarak 2019 yılında piyasaya sürülen Apple Card'ın yalnızca ABD'deki kullanıcılarına açık olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Apple'ın paylaştığı bilgilere göre Apple Card müşterilerinin yaklaşık yüzde 30'u en az ayda iki kere ödeme yaptı. Bu yüzde 30'un içinde ayda iki kereden fazla ödeme yapan kullanıcılar da yer alıyor. Buna ek olarak 1 milyondan fazla kullanıcı, Aile Paylaşımı aracılığıyla kartını paylaşıyor. Yaklaşık 600 bin kullanıcı ise kartta sunulan krediden eşleri, partnerleri veya başka bir yetişkinle eşit oranda yararlanıyor. 

Ayrıca Apple, 200 binden fazla kullanıcının Apple Card başvurusunun, Path to Apple Card programına kayıt olduktan sonra onaylandığını açıkladı. Path to Apple Card programı, Apple Card için onay almanıza yardımcı olacak özelleştirilmiş adımları uygulaması için kullanıcıları yönlendiriyor. 

Apple'ın Apple Pay ve Apple Wallet'tan sorumlu başkan yardımcısı Jennifer Bailey yaptığı açıklamada yalnızca beş yıl içinde Apple Card müşterilerine sundukları özellik ve imkanlarla gurur duydukları ifade etti. Bailey, önümüzdeki yıl, ödül mekanizması da dahil olmak üzere Apple Card'ın deneyimine yenilikler getirmeye ve yatırım yapmaya devam etmeyi planladıklarını aktardı.

2023'ün Nisan ayında Apple Card kullanıcılarına açılan Apple'ın yüksek getirili tasarruf hesabına 4 gün içinde 1 milyar dolar yatırıldığını sizlere aktarmıştık. 2023'ün Ağustos ayına gelindiğinde yüksek getirili tasarruf hesabına 10 milyar dolar yatırılmıştı. Bu da şirketin 4 ay içinde 10 milyar dolar seviyesine ulaştığını göstermekteydi. Apple'ın o dönemde açıkladığına göre tasarruf müşterilerinin yüzde 97'si Apple Card Günlük Nakitlerinin otomatik olarak yüzde 4,15 APY (yıllık yüzde getiri) sunan hesaba yatırılmasını tercih ediyordu. Lansmana özel yüzde 4,15 APY bir süre sonra yerini yüzde 4,5 APY'ye bıraktı. 

Son olarak Apple'ın Goldman Sachs ile olan kredi kartı ortaklığını bitirmeye hazırlandığını da hatırlatalım. Konuya yakın kaynakların bildirdiğine göre Apple, kısa süre önce Goldman Sachs'a önümüzdeki 12 ila 15 ay içinde sözleşmeden çıkmak için bir teklif gönderdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.