Apple, Goldman Sachs ile kredi kartı ortaklığını sona erdirmeye çalışıyor

Apple, Goldman Sachs ile olan kredi kartı ortaklığını bitiriyor. Şirketin kısa süre önce Goldman Sachs'a önümüzdeki 12 ila 15 ay içinde sözleşmeden çıkmak için bir teklif gönderdiği belirtildi.
Apple, Goldman Sachs ile kredi kartı ortaklığını sona erdirmeye çalışıyor

Wall Street Journal'ın haberine göre Apple, Goldman Sachs ile olan kredi kartı ortaklığını bitiriyor. Konuya aşina kişilere dayandırılan haberde, teknoloji devinin kısa süre önce Goldman Sachs'a önümüzdeki 12 ila 15 ay içinde sözleşmeden çıkmak için bir teklif gönderdiği belirtildi. Apple ve Goldman Sachs, 2019 yılında sanal bir kredi kartı çıkarmaya başlamıştı.

Habere göre söz konusu çıkış, bu yıl piyasaya sürülen tasarruf hesabı da dahil olmak üzere tüm tüketici ortaklığını kapsayacak.

Apple, haber hakkında soru sorulduğunda şunları söyledi: "Apple ve Goldman Sachs, müşterilerimizin daha sağlıklı finansal yaşamlar sürmelerine yardımcı olmak için onlara inanılmaz bir deneyim sunmaya odaklanmıştır. Ödüllü Apple Card tüketicilerden büyük ilgi gördü ve biz de yenilikler yapmaya ve onlar için en iyi araç ve hizmetleri sunmaya devam edeceğiz." Goldman Sachs ise konuyla ilgili yorum yapmadı.

Apple 2019'da Apple Card'ı ilk kez piyasaya sürdüğünde Goldman Sachs CEO'su David Solomon, Apple'ın Kaliforniya kampüsündeki gösterişli lansman etkinliğine katılmıştı. Ancak ortaklık son yıllarda, CEO David Solomon yönetimindeki Goldman Sachs'ın maliyetler arttıkça önceki tüketici bankacılığı hedeflerinden geri adım atması nedeniyle sarsıntılı geçti. Goldman ayrıca geri ödemeleri ve faturalandırma hatalarını nasıl ele aldığı ve kredi limitlerini belirlerken cinsiyet ayrımcılığı yaptığı iddiaları nedeniyle düzenleyicilerin incelemesiyle karşı karşıya kaldı. Yani aslında bir süredir bu alanda bazı sıkıntılar yaşanıyordu.

Her ne kadar Apple Card tasarruf hesabı yatırımları geçtiğimiz ağustos ayında 10 milyar dolara ulaşmış olsa da Goldman Sachs yöneticileri, Apple Card'ın tasarruf hesaplarını hata olarak görüyordu. Bu da belli ki beraberinde başka sorunları getirdi. Konuyla ilgili neler olacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.