Goldman Sachs yöneticileri, Apple Card'ın tasarruf hesaplarını hata olarak görüyor

Bu yılın Ocak ayında 1 milyar doların üzerinde kayıp yaşaması ve kaybın yakın zamanda 2 milyar dolara yaklaşması, Goldman Sachs yöneticilerinin bu ortaklığı hata olarak görmesine yol açıyor. 
Goldman Sachs yöneticileri, Apple Card'ın tasarruf hesaplarını hata olarak görüyor

Bir Goldman Sachs yöneticisi, Apple Card'ın tasarruf hesaplarının tanıtılmasını bir hata olarak gördüğünü dile getirdi. İsmi açıklanmayan Goldman Sachs ortağı tarafından paylaşılan bilgilere göre ilgili yönetici şu ifadeyi kullandı:

Bunu asla yapmamalıydık. 

Goldman Sachs'ın bir süredir Apple Card tasarruf hesabı projesinden memnun olmadığı ve hatta projeden çıkış yapmaya çalıştığını sizlere daha önce aktarmıştık. Bu yılın Ocak ayında 1 milyar doların üzerinde kayıp yaşaması ve kaybın yakın zamanda 2 milyar dolara yaklaşması, Goldman Sachs yöneticilerinin bu ortaklığı hata olarak görmesine yol açıyor. 

Şimdiye kadar şirketlerin, finansal kurumların ve hükümetlerin finansal ihtiyaçlarına cevap vererek gelir elde eden Goldman Sachs, Apple Card'ın tasarruf hesaplarıyla tüketicilere yönelik borçlara dair önemli bir adım atmıştı. Şirket, Şubat ayında tüketici ürünlerinde küçülmeye gitmeyi değerlendirmeye başladı. O dönemde CEO David Solomon, bankanın kredi kartı ortaklıkları ve özel kredilere yönelik stratejik alternatifler aradığını dile getirmişti.

Kişisel kredilerin yanı sıra tüketici kredisi veren GreenSky'ı da satan Goldman Sachs, pek de parlak günler geçirmedi. 

Goldman Sachs, uzun bir süredir American Express ya da başka bir şirketin, Apple ile kurulan ortaklık anlaşmasını devralmasını amaçlıyor. Ancak American Express'in Apple Card'ı satın almakla ilgilenip ilgilenmediği henüz bilinmiyor. 

WSJ tarafından paylaşılan bilgilere göre, Goldman Sachs'in yöneticilerinden biri ise baştan beri bu ortaklıktan memnun değil. Nisan ayında Goldman Sachs ve Apple, Apple Card kullanıcıları için tasarruf hesabı özelliğini kullanıma açtığında, Goldman Sachs, yöneticilerin fikirlerini paylaşması için bir açık oturum düzenledi. Bir yönetici diğerlerinden farklı olarak "Bunu asla yapmamalıydık." dedi. Zira tasarruf hesaplarındaki milyonlarca dolar, Goldman'ın Apple Card işini elden çıkarmasını çok daha zor hale getiriyor. 

Goldman Sachs projeden çıkış yapabilmek adına başka seçenekleri de değerlendirmekte. Konuya yakın kaynaklara göre, Apple ortaklığı üzerinde çalışan Goldman Sachs çalışanları, Apple'ın ortaklığın daha büyük bir parçasını devralabileceğini düşünüyor. Başka bir fikir ise Apple'ın yeni kredi kartı harcamaları için kredi veren kurum olarak konumlanması, bu esnada Goldman'ın mevcut kredileri yönetmeye devam etmesi. 

Çalışanların bu yeni fikirlerine her iki şirket de sıcak bakmadı. Öyle ki; kıdemli yöneticiler; konuyu gündemlerine bile taşımadı ve bu konuda herhangi bir görüşme gerçekleşmedi. 

Kısacası kurum içinde bazı yöneticiler, bu ortaklığın hata olduğunu dile getirse de; ortaklığın sonlanması için şimdilik başka bir çıkış yolu görünmüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.