Apple'ın yüksek getirili tasarruf hesabına 4 gün içinde 1 milyar dolar yatırıldı

Paylaşılan bilgilere göre, ürünün piyasa sürüldüğü hafta sonu 240 bin hesap açılışı gerçekleşti.
Apple'ın yüksek getirili tasarruf hesabına 4 gün içinde 1 milyar dolar yatırıldı

İki hafta önce yayına alınan Apple'ın yüksek getirili tasarruf hesabına yalnızca 4 gün içinde 1 milyar dolar yatırıldı. Forbes'un aktardığı bilgilere konuya ilişkin iki kaynak, Apple Card tasarruf hesabının yayına alındığı gün 400 milyon dolar yatırıldığını açıkladı. 

Apple Card tasarruf hesabının yayına alındığı günü takip eden 3 gün içinde tasarruf hesabına yatırılan miktar 1 milyar dolara ulaştı. Paylaşılan bilgilere göre, ürünün piyasa sürüldüğü hafta sonu 240 bin hesap açılışı gerçekleşti. Böyle bakıldığında her bir hesapta yaklaşık 4 bin dolar bulundurulmakta. Bu noktada Apple Card Tasarruf Hesabı bakiyelerinin 250 bin dolar olan federal mevduat sigorta kurumunun sigorta limitini aşamayacağını belirtmekte fayda var. 

Yalnızca Apple Card kullanıcılarına açık olan Apple Card tasarruf hesabının gördüğü bu ilgi oldukça etkileyici. Silicon Valley Bank gibi finansal kurumların çöküşü, bankacılık hizmetleri sunan kurumlar arasında mevduatları tutmak için bir yarış başlattı. Apple Card'ın bu yarıştaki yerini sağlamlaştırdığını söylemek mümkün. 

Bu arada Apple Card tasarruf hesabının operasyonu Goldman Sachs tarafından yönetiliyor. Goldman Sachs aynı zamanda Apple Card'da Apple'ın ortağı olarak konumlanıyor. Apple Card tasarruf hesabı, kullanıcılara yüzde 4.15 faiz (APR) ödüyor. Bu da sektörün sunduğu faiz oranlarından yüksek. Citi Bank, yüzde 3.85, and merican Express yüzde 3.75 ve  Barclays yüzde 4 faiz (APR) oranlarına sahip. 

Şu an için Apple ve Goldman Sachs ortaya çıkan verilerle ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.