Google'ın yapay zeka araştırma biriminin başında yer alan Geoffrey Hinton, şirketten ayrıldı

Yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışan en önemli isimlerden olan Google'ın yapay zeka araştırma biriminin lideri Geoffrey Hinton, yarattığı teknolojinin etik sonuçları konusundaki endişeleri nedeniyle şirketten ayrıldığını duyurdu.
Google'ın yapay zeka araştırma biriminin başında yer alan Geoffrey Hinton, şirketten ayrıldı

Teknoloji ve internet dünyasının geleceği olarak görülen yapay zeka çözümleri, son bir yıl içinde önemli bir gelişim yaşadı. OpenAI'ın ChatGPT çözümü ile başlayan popülerleşme süreci, Google'ın Bard'ı ve diğer çözümler ile birlikte yoluna devam ediyor.

Hızlı bir şekilde milyonlarca kullanıcıya ulaşan üretimsel yapay zeka çözümleri, beraberinde pek çok etik problemi de getirdi. Yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışan en önemli isimlerden olan Google'ın yapay zeka araştırma biriminin lideri Geoffrey Hinton, yarattığı teknolojinin etik sonuçları konusundaki endişeleri nedeniyle şirketten ayrıldığını duyurdu.

Sektör içinde yapay zeka teknolojilerinin babası olarak tanınan Geoffrey Hinton, aldığı karar ile birlikte yaklaşık 10 yıldır çalıştığı Google'dan ayıldı. Geoffrey Hinton'ın Google'dan ayrılma nedeni ise yapay zeka teknolojilerinin doğurabileceği etik problemleri.

Yaklaşık 10 yıl önce Toronto Üniversitesinde çalışırken iki öğrencisi ile birlikte DNNResearch isimli bir yapay zeka şirketi kuran profesör Geoffrey Hinton, DNNResearch şirketinin Google'a satılması ile birlikte Google bünyesi altında çalışmaya başladı.

10 yıldır Google bünyesinde derin öğrenme ve sinir ağları üzerine çalışan Hinton, Google'ın yapay zeka araştırma birinin de başında yer alıyordu. Yapay zeka teknolojilerinin oluşturabileceği potansiyel tehlikelerden daha fazla konuşabilmek adına Google'dan ayrılan Geoffrey Hinton, ilerleyen dönemde yapay zeka teknolojilerinin kendi kodlarını yazdıklarında ve çalıştırdıklarında tehlikenin daha da artacağınından korkuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.