PayPal, 2 bin 500 kişiyi işten çıkarıyor

Microsoft, eBay ve Salesforce'un ardından PayPal da 2 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu.
PayPal, 2 bin 500 kişiyi işten çıkarıyor

Geçtiğimiz hafta Microsoft, eBay ve Salesforce'un büyük işten çıkarmalar gerçekleştireceğini sizlere aktarmıştık. Teknoloji sektöründeki işten çıkarmaların ardı arkası kesilmiyor. Bugün PayPal da benzer bir haberle gündeme geldi.

Şirket, bu yıl içinde 2 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planladıklarını açıkladı. PayPal CEO Alex Chriss, dün çalışanlarına gönderdiği bir mektupla şirketin işgücünü yaklaşık yüzde 9 oranında azaltmayı hedeflediklerini açıkladı.

Chriss, çalışanlarına yazdığı mektupta şirketin doğru ölçekte olması gerektiğine vurgu yaparak bu adımın temel motivasyonunun otomasyonu ve teknoloji birleştirmek olduğunu belirtti. 2022 yılı sonunda 29 bin 900 kişiyi istihdam eden PayPal, bu planla birlikte daha etkin bir yapılanmaya yönelik bir strateji izlemeyi hedefliyor.

Bu karar, PayPal'ın geçen yılın Ocak ayında 2 bin kişinin işine son verme kararıyla paralellik gösteriyor. Hatırlatmak gerekirse, o dönemdeki CEO Dan Schulman, bu kesintilerin nedenini dünya genelinde yaşanan zorlu makroekonomik koşullar olarak açıklamıştı.

Chriss, Eylül ayında CEO olarak atanmış ve şirketin üst düzey yönetimindeki istikrarsızlığı dengeleme görevini üstlenmişti. Şirketin son yıllarda düşüşe geçtiğini de belirtelim. 2021 yılında zirve yaşayarak 300 dolar seviyesini gören PayPal hisseleri, şu an için 63 dolardan işlem görüyor.

Teknoloji sektöründeki sürekli işten çıkarmaların ardında bazı nedenler var. Şirketler, rekabet avantajlarını korumak, yeni teknolojilere adapte olmak ve piyasa dinamiklerine ayak uydurmak adına sürekli olarak iş stratejilerini gözden geçirmek zorunda kalıyor. Ayrıca, ekonomik dalgalanmalar, tüketici talebindeki değişiklikler ve sektöre özgü zorluklar da şirketlerin işten çıkarmalar gerçekleştirmesine neden oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.