Apple, yeni Mac Studio ve Mac Pro üzerinde çalışıyor

2024'ün ikinci yarısında kullanıcılarla buluşması planlanan Mac Studio, M3 çipinin dördüncü versiyonu ile sunulabilir.
Apple, yeni Mac Studio ve Mac Pro üzerinde çalışıyor

M2 max çipi ile güncellenen Mac Studio'yu geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bloomberg'den Mark Gurman'ın aktardıklarına göre Apple, yeni bir Mac Studio sürümü üzerinde çalışıyor. Mac Studio'nun 2024'ün ikinci yarısında kullanıcılarla buluşması planlanıyor.  

Mac Studio'da bizi neler bekliyor? 

Farklı kaynaklardan paylaşılan bilgilere Mac Studio, M3 çipinin henüz duyurulmamış dördüncü versiyonu ile sunulabilir. Bu durum, önceki nesillerde olduğu gibi, "Max" sürümünün bileşenlerini iki katına çıkaracak, yani yeni cihaz, 32 CPU çekirdeği ve 80 GPU çekirdeğine sahip olacak.

Araştırma şirketi TrendForce'un açıklamalarına göre Apple, tıpkı geçen yıl M2 Max ve M2 Ultra Mac Studio'da yaptığı gibi Haziran ayındaki WWDC'de M3 Ultra çipe sahip yeni bir Mac Studio'yu piyasaya sürecek. Bununla birlikte Gurman'ın ifadesine göre Apple, Mac Pro'yu bu yeni üst düzey çip ile yenileyebilir. Bu anlamda Apple'ın 1 yılın ardından cihazı kaderine terk etmeyeceğini söyleyebiliriz. 

Gurman, M3 MacBook Air gibi cihazların doğru pazarlandığı takdirde popüler olabileceğini ifade etti. Ancak Gurman'a göre 2024 yol haritası konusunda Apple sessiz bir yaklaşım benimsiyor. 

Yapay zeka yarışı ve Apple 

Mark Gurman, makalesinde Apple'ın yapay zeka yarışında geride kaldığını belirtiyor. Gurman'ın paylaştıklarına göre Apple, Pages ve Keynote gibi uygulamalarına ve üretkenlik yazılımlarına otomatik özetleme ve otomatik tamamlama gibi özellikler eklemeyi planlıyor.

Buna ek olarak şirket, Apple Music gibi hizmetlerine yapay zeka katmanı ekleyerek çalma listesi oluşturma sürecini daha iyi bir şekilde otomatikleştirmeyi hedefliyor. Aynı şekilde Apple, Siri'de de büyük bir revizyon gerçekleştirmeyi amaçlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.