Siri'nin üretimsel yapay zeka destekli versiyonu gelecek yıl yayınlanabilir

Siri'nin bu yeni versiyonunun gelecek yıl yayınlanması planlanmakta. Apple, ayrıca iOS 18, Apple Music ve Xcode için de yapay zeka özellikleri geliştiriyor.
Siri'nin üretimsel yapay zeka destekli versiyonu gelecek yıl yayınlanabilir

Apple'ın üretimsel yapay zeka ile Siri iyileştirmeleri için günde milyonlarca dolar harcadığını sizlere aktarmıştık. Apple'ın bu çalışması yalnızca Siri ile sınırlı değil. Apple, Siri'nin yanı sıra iOS 18, Apple Music ve Xcode için de yapay zeka özellikleri geliştiriyor.

Bloomberg'den Mark Gurman'ın aktardıklarına göre, Apple, üretimsel yapay zeka araçlarının ani bir şekilde popülerlik kazanmasına hazırlıksız yakalandı. Ancak şirket, Apple'ın Başkan Yardımcıları Craig Federighi, John Giannandrea ve Eddy Cue liderliğinde Apple'ın ürün ve servislerine yapay zeka destekli özellikler eklemeye çalışıyor. 

Bu kapsamda iOS 18'de Mesajlar uygulamasına akıllı yanıt önerileri gibi özellikler eklenmesi bekleniyor. Ayrıca Cue, Apple Music'te yapay zeka üretimi çalma listeleri özelliğine odaklanırken, Pages ve Keynote uygulamalarına üretimsel yapay zeka özelliklerinin nasıl eklenebileceğini araştırıyor. Giannandrea'nın ekibi ise Siri'nin yeni ve daha akıllı bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Siri'nin bu yeni versiyonunun gelecek yıl yayınlanması planlanmakta. 

Gurman'ın ifadesine göre, şu anda Apple'ın en öncelikli hedefi son kullanıcılara sunulan özelliklere yapay zeka desteği ekleyebilmek. Böylece şirket, OpenAI, Google ve Microsoft gibi rakiplerle yarışabilecek. Apple'ın yapay zeka araştırmaları ve ürün geliştirme alanına 1 milyar dolar bütçe ayırdığını hatırlatmakta fayda var. 

Bu yeni özelliklere ek olarak Apple, Xcode'a yapay zeka destekli özellikler ekleyerek geliştirici deneyimini artırmayı planlıyor. Bu bağlamda şirket, tıpkı Github Copilot'ta gördüğümüz gibi gelişmiş kod tamamlama özellikleri sunmayı hedefliyor. Apple ayrıca, yapay zeka desteğine sahip AppleCare araçları sunmayı da planlamakta. 

Paylaşılan bilgilere göre, şirket içinde yapay zeka özelliklerinin cihaz üzerinde çalışan yapay zeka sinir ağı modellerine mi yoksa Apple'ın bulut hizmetlerine mi dayandırılacağı hala tartışma konusu. Ancak Gurman, kullanım senaryosuna bağlı olarak bazı özelliklerin tamamen cihaz üzerinde çalışırken, bazılarının bir bulut backend'ine dayanacağını düşünmekte.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.