Apple, üretimsel yapay zeka ile Siri iyileştirmeleri için günde milyonlarca dolar harcıyor

Apple'ın Siri için sohbet robotu özellikleri yaratmaya ağırlık verdiği; Ar-Ge için her gün milyonlarca dolar harcadığı iddia ediliyor.
Apple, üretimsel yapay zeka ile Siri iyileştirmeleri için günde milyonlarca dolar harcıyor

The Information tarafından yayınlanan ve Apple'ın yapay zeka ve makine öğrenimi araştırmalarına dikkat çeken yeni bir habere göre, Apple yapay zeka harcamalarını artırdı. Bu kapsamda Apple'ın yapay zeka geliştirme bütçesini artırarak Siri için sohbet robotu özellikleri yaratmaya ağırlık verdiği; araştırma ve geliştirme için her gün milyonlarca dolar harcadığı iddia ediliyor.

Apple'ın yapay zeka şefi John Giannandrea'nın yapay zeka sohbet robotlarına şüpheyle yaklaştığı söylense de Giannandrea, dört yıl önce konuşmaya dayalı yapay zeka üzerinde çalışan bir ekip kurmuştu. "Apple GPT" hakkındaki söylentileri ise daha önce Bloomberg'den Mark Gurman paylaşmıştı. Gurman, temmuz ayında Apple'ın büyük dil modelleriyle denemeler yaptığını ve bazı Apple çalışanlarının "Ajax" dahili sohbet robotuna erişimi olduğunu söylemişti.

Şimdi ise Apple'ın konuşmaya dayalı yapay zeka ekibi, daha önce 15 yıl boyunca Google'da çalışmış olan Ruoming Pang tarafından yönetiliyor. Ekibin önemli bir bütçesi var ve her gün milyonlarca dolar kullanarak gelişmiş LLM'leri eğitiyor. Sadece 16 üyesi olmasına rağmen ekibin kaydettiği ilerlemelerin, benzer bir LLM'yi eğitmek için 100 milyon dolardan fazla harcayan OpenAI'ınkilerle yarıştığı iddia ediliyor.

The Information'a göre Apple'ın, yapay zeka odağında başka hedefleri de var. Şirket, Siri gibi bir sesli asistanın çok adımlı görevleri otomatikleştirmesine olanak tanıyacak bir özellik geliştirmeyi hedefliyor. Bu işlev bugün iPhone'da mevcut olsa da iş akışlarının Kestirmeler uygulaması kullanılarak manuel olarak ayarlanması gerekiyor. Siri ekibinin çok adımlı ses kontrollü otomasyonunu iOS 18'de kullanıma hazır hale getirebileceği tahmin ediliyor. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.