Microsoft Copilot'ın Android uygulaması yayınlandı

Microsoft tarafından geliştirilen Copilot isimli uygulama, ücretsiz olarak Android platformu için kullanıma sunuldu. Uygulamanın iOS platformu için ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.
Microsoft Copilot'ın Android uygulaması yayınlandı

Yapay zeka odağında önemli adımlar atan Microsoft'un, arama motoru olan Bing'e GPT-4 desteği getirdiğini ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. GPT-4 desteği ile birlikte yükselişe geçen Bing Chat, büyük bir kullanıcı kitlesine ulaştı.

Hatırlatmak gerekirse GPT-4 destekli arama deneyimi hem web üzerinden hem de Bing'in mobil uygulaması üzerinden ücretsiz olarak kullanılabiliyordu. Mayıs ayında ise ChatGPT'nin mobil uygulamasının kullanıma sunulması ile birlikte ise Bing uygulamasının kullanım oranları düşüş yaşadı.

Microsoft ise geçtiğimiz Kasım ayında özellikle ChatGPT ile daha iyi rekabet edebilmek için Bing Chat'in adını Copilot olarak değiştirdiğini açıkladı. İsim değişikliği ile birlikte sunduğu hizmeti Bing'den ayıran Microsoft, Copilot için ayrı bir uygulamayı da kullanıma sundu.

Microsoft tarafından geliştirilen Copilot isimli uygulama, ücretsiz olarak Android platformu için kullanıma sunuldu. Uygulamanın iOS platformu için ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. iOS platformunda yer alan Bing uygulaması üzerinden Copilot'ın sunduğu özelliklere erişmenin mümkün olduğunu da ekleyelim. Kısa süre içinde Copilot uygulamasının iOS versiyonu da karşımıza çıkacaktır.

Copilot uygulaması ChatGPT uygulaması ile benzer şekilde çalışıyor. Kullanıcılar, Copilot uygulaması ile birlikte chatbot ile sohbet edebiliyor ve DALL-E 3 aracılığıyla görüntü oluşturabiliyorlar. Copilot uygulamasının en iyi yanı ise ücretsiz olarak GPT-4 modeline erişim sağlaması. ChatGPT tarafından ise GPT-4 modeline erişim için bir ücret ödenmesi gerekiyor. Dilerseniz ​​Microsoft Copilot uygulamasını Android için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.