Microsoft, Bing Chat'i Copilot olarak yeniden adlandırdı

Microsoft, özellikle ChatGPT ile daha iyi rekabet edebilmek için Bing Chat'in adını Copilot olarak değiştirdiğini açıkladı.
Microsoft, Bing Chat'i Copilot olarak yeniden adlandırdı

Teknoloji devlerinin yapay zeka yarışında, artık en küçük bir adım bile önem kazanmaya başladı. Bu kapsamda Microsoft, özellikle ChatGPT ile daha iyi rekabet edebilmek için Bing Chat'in adını Copilot olarak değiştirdiğini açıkladı.

Şirket, bu yılın başlarında Bing arama motorunun bir parçası olarak büyük yapay zeka hamlesini başlatmış ve ChatGPT benzeri bir arayüzü doğrudan arama sonuçlarına entegre etmişti. Microsoft, isim değişikliği ile bir yıldan kısa bir süre sonra Bing Chat markasını bırakmış oldu.

Microsoft 365 Genel Müdürü Colette Stallbaumer, "Bing Chat ve Bing Chat Enterprise artık sadece Copilot olacak" dedi. Resmi isim değişikliği, Microsoft'un Windows 11 içindeki sohbet robotu için Copilot'ı marka olarak seçmesinden sadece birkaç ay sonra gerçekleşti. O dönem Bing Chat markasının tamamen ortadan kalkacağı belli değildi.

Microsoft şimdi Copilot'ı yapay zeka sohbet robotunun ücretsiz sürümü olarak sunarken, Microsoft 365 için Copilot'ı ücretli seçenek olarak sunuyor. Copilot'ın ücretsiz sürümüne Bing ve Windows'tan erişilebilecek ancak aynı zamanda ChatGPT'de olduğu gibi copilot.microsoft.com adresinde kendi özel alan adına sahip olacak.

İş için kullanan kişiler Copilot'ta Entra ID ile oturum açarken, tüketicilerin ücretsiz Copilot hizmetine erişmek için bir Microsoft hesabına ihtiyaçları olacak. Microsoft Copilot şu anda yalnızca Microsoft Edge veya Chrome'da ve Windows veya macOS'ta resmi olarak destekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.