VakıfBank iştiraki VakıfPayS, faaliyet izni aldı

Vakıf Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye elektronik para kuruluşu olarak faaliyet göstermek üzere faaliyet izni verilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
VakıfBank iştiraki VakıfPayS, faaliyet izni aldı

Vakıf Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye elektronik para kuruluşu olarak faaliyet göstermek üzere faaliyet izni verilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece VakıfPayS ismiyle de bilinen VakıfBank iştiraki, faaliyet izni almış oldu. 

Yayınlanan tebliğde; 6493 sayılı kanun kapsamında yapılan değerlendirmede neticesinde Vakıf Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye Kanun'un 12.nci maddesinin birinci fıkrasının (a),(b),(c),(ç),(e),(f) ve (g) bentlerinde belirtilen ödeme hizmetleri ile Kanunun 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen elektronik para ihracı hizmetini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verilmesine karar verildiği belirtiliyor. 

Bu bağlamda yakın zamanda Vakıfbank'ın yeni ödeme ve fintech ürünleriyle karşımıza çıkacağını söylemek mümkün. 

VakıfpayS'in ne gibi ürünler ve özellikler sunacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Güncelleme:

Şirketin paylaştığı bilgilere göre VakıfPayS, fatura ödemeden para transferine, alışverişten karekod işlemlerine müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarını tek bir noktadan hızlı ve güvenli şekilde yapmalarına imkan tanıyacak. Bunlara ek olarak kullanıcılar bankalardaki hesaplarını VakıfPayS dijital cüzdanlarına ekleyerek tüm hesaplarını tek bir noktadan yönetirken, bu hesaplardan para transferi de yapabilecek. Diğer yandan, kartlı ödemenin olduğu her noktaya hitap eden POS ürünleriyle hem sanal hem fiziki ödemeler için de çözümler üretecek olan VakıfPayS, ayrıca bir entegrasyona gerek kalmadan ve tek bir sözleşme ile tüm banka POS’larına erişilebilmeyi sağlayacak. VakıfPayS’in anlaşmalı üye iş yerlerindeki POS cihazlarından QR kod ile de ödeme yapılabilirken, linkle ödeme de alınabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.