Snapchat, ChatGPT'den yararlanan artırılmış gerçeklik lensleri sunmaya hazırlanıyor. Şirket, dün her yıl gerçekleşen geliştirici etkinliği Lens Fest'te bununla ilgili güncellemelerini duyurdu.
Lens Studio'nun yeni beta sürümünde geliştiriciler ChatGPT desteğiyle artırılmış gerçeklik filtreleri üretebilecek. Örnek olarak sunulan lensler arasında güneş sistemi temalı bir lens de tanıtıldı. Bu lensi kullanan kişi "Neptün ne kadar uzaklıkta?" sorusunu yöneltti ve lensin üzerinde birkaç saniye içinde bu sorunun cevabı belirdi. Bu yeni özellik kapsamında quiz'ler ve rastgele veriler sunan içerikler hazırlamak da mümkün.
Aslına bakarsanız Snapchat, kendi platformuna yeni özellikler kazandırmak için daha önce de ChatGPT'den yararlandı. Snapchat'in yapay zeka destekli chatbot My AI da OpenAI’ın GPT teknolojisini kullanıyor. My AI, ilk olarak 2023'ün Şubat ayında Snapchat'in ücretli abonelik servisi olan Snapchat+ kullanıcıları için sunuldu. My AI, Nisan ayında ise tüm kullanıcılara açıldı.
Sosyal ağlarda üretimsel yapay zeka özellikleri
Söz konusu üretimsel yapay zeka destekli özellikler olduğunda tüm sosyal ağların bir yarış içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Meta'nın bir süredir farklı personalara sahip üretimsel yapay zeka chatbotları üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Hatta Mark Zuckerberg, ünlülerin yapay zeka versiyonlarının gelecek yıl gündemde olabileceğini düşündüğünü açıklamıştı. Tüm bu gelişmelere ek olarak Instagram'ın kişiselleştirilebilir "yapay zeka destekli sanal arkadaş" (AI Friend) özelliği geliştirdiği ortaya çıktı. Ayrıca YouTube, Meta ve TikTok üretimsel yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme ve filtreler üzerinde çalıştığını açıkladı.
Snap'in sunduğu bu yeni özelliğe geri dönecek olursak; şirketin lens geliştircilerine yeni 3 boyutlu maske üreticisi sunduğunu belirtelim. Bu yeni 3 boyutlu maske üreticisi sayesinde geliştiriciler, üretimsel yapay zeka destekli yüz lensleri üretebilecek. Şirketin duyurduğu yeni geliştirici raçları kapsamında birden fazla kullanıcının aynı anda projeler üzerinde çalışması da mümkün hale getirildi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap