Snapchat'in yapay zeka destekli chatbotu My AI, tüm kullanıcılara açıldı

Snapchat’in aylık 750 milyon kullanıcısı My AI ile tanışmaya hazırlanıyor. 
Snapchat'in yapay zeka destekli chatbotu My AI, tüm kullanıcılara açıldı

Şubat ayında OpenAI’ın GPT teknolojisini kullanan My AI'ın, Snapchat'in ücretli abonelik servisi olan Snapchat+ kullanıcıları için sunulduğunu sizlere aktarmıştık. Snap, My AI'ı tüm kullanıcılarına açtı. Snapchat’in aylık 750 milyon kullanıcısı My AI ile tanışmaya hazırlanıyor.

Ayrıca My AI, Snapchat'in ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Kullanıcılar @ işaretini kullanarak grup sohbetlerine My AI'ı dahil edebilecek. Aynı şekilde kullanıcılar, botlarının ismini ve Bitmoji avatarı kullanarak görünümünü değiştirebilecek.

Bu yeniliklerin yanı sıra My AI, kullanıcılara AR filtreleri önerebilecek. Önerilen AR filtreleri hem kamerayı hem de harita sekmesini kapsayacak. Bunlara ek olarak Snap, yakın zamanda kullanıcıların My AI ile görsel olarak mesajlaşmalarını ve üretimsel yanıtlar almalarını da sağlayacak. Son olarak My AI ile Snap paylaşımının da Snapchat+ kullanıcılarına sunulan yeni özellikler arasında yer aldığını belirtelim. 

Snap CEO'su Evan Spiegel, daha önce şirketin, artırılmış gerçeklik geliştiricileri için yapay zeka araçlarını Lens Studio'ya entegre etmenin yollarını araştırdığını dile getirmişti. My AI'ın AR filtreleri önermesi, bu adımın başlangıcı olarak görülebilir. 

Evan Spiegel'in aktardıklarına göre, My AI ile günlük 2 milyon sohbet gerçekleşiyor. Spiegel, Snap'in OpenAI ile kurduğu ilişkiyi ise yakın ortaklık olarak tanımlıyor. My AI'ın ve bu ortaklığın, bir süredir büyüme konusunda zorluklarla karşılaşan Snap'in geleceği için önem teşkil ettiğini söylemek mümkün. Şirket, My AI etkileşimlerini reklam hedeflemede kullanabilir. 

Öte yandan My AI'ın güvenlik problemleriyle gündeme geldiğini de hatırlatmakta fayda var. The Center for Humane Technology'nin paylaştığı bir takım örnekler, My AI tarafındaki moderasyon ihtiyacını gözler önüne seriyor. 

Bu örneklere rağmen Evan Spiegel, My AI ile gerçekleştirilen etkileşimlerin büyük çoğunluğunun pozitif olduğunu dile getiriyor. Spiegel'in paylaştıklarına göre, My AI yanıtlarının yüzde 99.5'i Snap'in topluluk ilkelerine uyum gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.