Snapchat'ten yapay zeka destekli chatbot: My AI

OpenAI’ın GPT teknolojisini kullanan My AI, Snapchat'in ücretli abonelik servisi olan Snapchat+ kullanıcıları için sunuldu.
Snapchat'ten yapay zeka destekli chatbot: My AI

Günümüzün en önemli sosyal medya platformları arasında yer alan Snapchat'in 750 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Haziran ayında ücretli abonelik servisi olan Snapchat+'ı kullanıma sunan şirket, ücretli abonelik servisi için yeni bir özellik getirdiğini duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Snapchat+; arkadaş listenizdeki bir kişiyi en iyi arkadaş olarak belirleme, profilinizde rozetler bulundurma, son 24 saat içinde arkadaşınızın nerede olduğunu görme, Snapchat logosunu değiştirme ve paylaştığınız Snapleri birden fazla izleyenleri görebilme gibi özellikler sunuyor.

Snap tarafından yapılan açıklamalara göre Snapchat+ servisine eklenen yeni özellik ise yapay zeka destekli bir chatbot oldu. Her geçen gün daha da popülerleşen yapay zeka destekli sohbet çözümleri, farklı platformlarda karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Microsoft ve OpenAI'ın arama motoru olan Bing'e ChatGPT desteği getirdiğiniz geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Benzer bir destek ise bu kez Snapchat'in ücretli abonelik servisi olan Snapchat+ için geldi. Snapchat tarafından paylaşılan bilgilere göre yapay zeka destekli chatbotun ismi "My AI".

My AI isimli chatbotun gücünü OpenAI’ın GPT teknolojisinden aldığını da ekleyelim. Snapchat+ kullanıcılarının sohbet sekmesinin en üst kısmında yer alacak olan My AI, yapılan açıklamalara göre arkadaşlık, öğrenme ve eğlence odağında bir deneyim sunacak.

Snapchat'in My AI chatbotu için kişiselleştirme seçenekleri sunduğunu da ayrıca paylaşalım. Snapchat+ kullanıcıları, My AI chatbotunun ismini ve konuştukları sohbet sekmesini arka planını diledikleri gibi değiştirebilecekler. OpenAI'ın GPT teknolojisi her geçen gün farklı bir platformda karşımıza çıkmaya devam edecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.