Snapchat, 750 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı

Snapchat tarafından aktarılan bilgilere göre sosyal medya platformunun aylık aktif kullanıcı sayısı, 750 milyonu aşmış durumda. Uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısı ise 375 milyona ulaştı.
Snapchat, 750 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı

Daha önce üzerinde kamera bulunan gözlükler geliştiren Snap'in üretimsel yapay zeka destekli AR gözlüklerine odaklanabileceğini geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Özellikle gençlerin kullandığı bir sosyal medya platformu olarak karşımıza çıkan Snapchat, kullanıcılarına dair önemli veriler paylaştı.

Snapchat tarafından aktarılan bilgilere göre sosyal medya platformunun aylık aktif kullanıcı sayısı, 750 milyonu aşmış durumda. Uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısı ise 375 milyona ulaştı. Snap'in paylaştığı verilere göre platformun en çok kullanıldığı bölge ise Kuzey Amerika.

750 milyonu aşkın aylık aktif kullanıcının 150 milyonluk kısmı Kuzey Amerika'dan geliyor. Snap CEO'su Evan Spiegel'ın paylaştığı bilgilere göre Snapchat, 20'den fazla ülkede 13 - 34 yaş arasındaki kullanıcıların yüzde 75'ine ulaşmış durumda.

Snapchat uygulaması içinde bir günde toplamda 5 milyardan fazla Snap de atılıyor. Snapchat'in ücretli abonelik servisi olan Snapchat Plus'ı da geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık.

Arkadaş listenizdeki bir kişiyi en iyi arkadaş olarak belirleme, profilinizde rozetler bulundurma, son 24 saat içinde arkadaşınızın nerede olduğunu görme, Snapchat logosunu değiştirme ve paylaştığınız Snapleri birden fazla izleyenleri görebilme gibi özellikler sunan Snapchat+, 2,5 milyon kullanıcıya da ulaştı.

Snapchat uygulamasının içinde yer alan ve platformun en çok kullanıcılar özelliklerinden biri olan Snap haritası ise her ay 300 milyonu aşkın kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Snap tarafından paylaşılan bilgilere göre Snapchat'in önümüzdeki 2-3 yıl içinde aylık aktif 1 milyar kullanıcıya ulaşması da bekleniyor. Karşılaştırmak gerekirse Facebook'un aylık aktif 2,96, günlük aktif ise 2 milyar kullanıcı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.