Spotify, çalma listesine şarkı ekleme butonu ile kitaplığa şarkı kaydetme simgesini birleştirdi

Spotify, kalp ve "çalma listesine ekle" simgelerini tek bir artı (+) butonunda birleştirdiğini duyurdu.
Spotify, çalma listesine şarkı ekleme butonu ile kitaplığa şarkı kaydetme simgesini birleştirdi

Dünyanın en popüler müzik platformlarından Spotify, kitaplığa şarkı ekleme butonunda değişikliğe gittiğini açıkladı. Bu kapsamda Spotify, kalp ve "çalma listesine ekle" simgelerini tek bir artı (+) butonunda birleştirdiğini ve kullanıcıların tüm şarkıları, albümleri, çalma listelerini, sesli kitapları, podcast'leri veya bölümleri tek dokunuşla kitaplıklarına kaydetmelerini sağladığını duyurdu.

Şirket tarafından açıklanan bilgilere göre bundan sonra şarkılar kitaplığa eklenirken kalp simgesine değil, artı (+) butonuna tıklanacak. Bu butondan aynı zamanda çalma listelerine şarkı da eklenecek. Özetle bu yenilik, iki işlevi tek butona indirgemiş olacak. Spotify, yeni artı butonu aynı anda birden fazla çalma listesine şarkı ekleme olanağı sağladığı için kullanıcıların zamandan tasarruf edeceğine inanıyor.

Kayda değer bir gelişme gibi görünmese de bu durumdan haberi olmayan kullanıcılar bir süre sonra kafa karışıklığı yaşayabilir. Zira Spotify'da kalp simgesi uzun yıllardır bulunuyordu ve kullanıcılar kitaplığa şarkı eklemek için bu simgeyi kullanıyordu. Platformda herhangi bir şarkıyı bir çalma listesine eklemek için ise şarkının yanındaki üç noktaya tıklamak ve çıkan menüden "çalma listesine ekle" seçeneğini bulmak gerekiyordu. Şimdi bunun için tek bir dokunuş yeterli olacak. 

Beta sürümüne sahip olan kullanıcıların birçoğunda artı simgesi aktifti. Spotify şimdi, bu özelliği hem iOS hem de Android cihazlarda kullanıma sunmaya başladı. Eğer artı (+) simgesi sizin cihazınızda aktif değilse bir süre daha beklemenizi tavsiye ederiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.