Sigorta teknolojilerine odaklanan Flock, 38 milyon dolar yatırım aldı

Flock tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 38 milyon dolar yatırım aldı. Flock'un 38 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Octopus Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Sigorta teknolojilerine odaklanan Flock, 38 milyon dolar yatırım aldı

Drone'ları sigortalayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Flock'un, Chamath Palihapitiya liderliğinde 17 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Ticari filolar için sigorta teknolojileri geliştiren Birleşik Krallık merkezli Flock, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.  

Flock tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 38 milyon dolar yatırım aldı. Flock'un 38 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Octopus Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Octopus Ventures haricinde ise CommerzVentures, Social Capital, Dig Ventures, Anthemis ve Foresight Ventures da katıldı.

Alınan 38 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Flock girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 60 milyon dolara ulaştı. İlk etapta sadece dronelar için sigorta hizmeti sunan Flock, iş modelini değiştirerek otomobiller ve motosikletler için sigorta seçenekleri sunmaya da başladı.

Otomobil ve motosikletlerden oluşan ticari filolar için sigorta seçeneklerine sahip olan Flock, 600'den fazla müşteriye sahip durumda. Flock'un müşterileri arasında ise Jaguar Land Rover, elektrikli otomobil kiralama aboneliği sunan Onto ve kiralık elektrikli otomobiller sunan Amazon yer alıyor.

Flock kurucuları

2015 yılında Antton Peña ve Ed Leon Klinger tarafından Londra'da kurulan Flock, aldığı yatırımı farklı segmentler için sigorta seçenekleri sunmak ve yeni pazarlara açılmak için kullanacak. Yatırımla birlikte önemli açıklamalarda bulunan Flock CEO'su Ed Leon Klinger, A serisi yatırım turundan bu yana gelirlerini 30 kat artırdıklarını ve Birleşik Krallık'ta toplamda 100 sigortacı ile iş birliği içinde çalıştıklarını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.