Drone'ları sigortalayan girişim Flock, 17 milyon dolar yatırım aldı

Chamath Palihapitiya tarafından işletilen yatırım aracı Social Capital tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 17 milyon dolar yatırım aldı.
Drone'ları sigortalayan girişim Flock, 17 milyon dolar yatırım aldı

İngiltere merkezli drone'ları sigortalayan bir girişim olarak faaliyet gösteren Flock, Chamath Palihapitiya tarafından işletilen yatırım aracı Social Capital tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 17 milyon dolar yatırım aldı. Tura Flock'un mevcut yatırımcıları Anthemis ve Dig Ventures da katıldı.

Yeni yatırımla birlikte Flock'un bugüne kadar aldığı yatırım miktarı ise 22 milyon dolara ulaştı. Ayrıca, Social Capital'ın Fintech Ortağı Justin Saslaw ve Dig Ventures & MuleSoft'un Kurucusu Ross Mason Flock'un yönetim kuruluna katıldı.

2015 yılında hayata geçirilen Flock, bugünün sigorta endüstrisi ile yarının gelişen teknolojileri arasında köprü kurarak dünyayı daha güvenli ve daha akıllı bir yer haline getirmeyi hedefliyor. Şirket, drone uçuş risklerini ölçmek, sigortalamak ve azaltmak için gerçek zamanlı verileri kullanıyor. Flock'un teknolojisinin dünya çapında binlerce pilotun daha güvenli uçmasına yardımcı olduğu ve bu kişilerin riske maruz kalmalarını ortalama yüzde 15 oranında azalttığı iddia ediliyor. Flock'un alanını kısa süre önce, bağlantılı araçlara odaklanan bir bölümle, hızla gelişen ticari motor filoları dünyasına doğru genişlettiğini de belirtelim.

Flock'un şu anda 20 çalışanı bulunuyor, ancak şirket yeni yatırımla birlikte 60 kişiyi daha işe almayı planlıyor. Ayrıca Avrupa faaliyetlerini genişletmek de şirketin gelecek hedefleri arasında yer alıyor.

Flock CEO'su Ed Leon Klinger, ulaşımın her zamankinden daha hızlı değiştiğini, ancak geleneksel sigorta endüstrisinin buna ayak uyduramadığını söylüyor. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasının, araç paylaşımı gibi yeni iş modelleri ile otonom araçların ortaya çıkmasının, geleneksel sigortacıların henüz donanımlı olmadığı büyük zorlukları da beraberinde getirdiğini belirtiyor. Klinger, modern filoların, onlar kadar hızlı hareket eden, aynı derecede modern bir sigorta şirketine ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden önlerinde büyük bir fırsat olduğunu dile getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.