Dosya paylaşımı ve senkronizasyonuna odaklanan Ditto, 45 milyon dolar yatırım aldı

Şirketin kurucuları Ditto'yu neredeyse her yerde çalışan, sınırlı veya zayıf internet bağlantısı olan alanlarda bile veri dağıtımını ve paylaşımını sağlayan bir girişim olarak tanımlıyor.
Dosya paylaşımı ve senkronizasyonuna odaklanan Ditto, 45 milyon dolar yatırım aldı

Dosya paylaşımı ve senkronizasyonuna odaklanan Ditto, 45 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu, Acrew Capital liderliğinde gerçekleşti. 45 milyon dolarlık yatırım turuna U.S. Innovative Technology Fund (USIT), True Ventures ve Amity Ventures katıldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 54 milyon dolar oldu. 

2018 yılında Adam Fish ve Max Alexander tarafından kurulan Ditto, ABD merkezli olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, kullanıcıların tanıdığı ağ cihazları olarak tanımlanan uç cihazlarda ve bulut tabanlı çalışan bir veri tabanı oluşturuyor. Geliştiricilerin verileri mobil ya da uç cihazlarda depolanmasına ve senkronize olmasına olanak veriyor. Bu klasöre yerleştirilen dosyalara genelde bir web sitesi ve mobil uygulama üzerinden erişilebiliyor ve görüntüleme veya birlikte çalışma için diğer kullanıcılar ile kolayca paylaşılabiliyor. Yani her bir kullanıcının ağa bağlı aygıtlarındaki ayrılmış paylaşım dizinindeki dosyaları güncelleyerek otomatik dosya aktarımı yapılmasını sağlıyor. Ditto, abonelik sistemiyle çalışıyor. 

Şirketin kurucuları Ditto'yu neredeyse her yerde çalışan, sınırlı veya zayıf internet bağlantısı olan alanlarda bile veri dağıtımını ve paylaşımını sağlayan bir girişim olarak tanımlıyor. Ditto yıl sonuna kadar 65 kişi olan iş gücünü 100 kişinin üzerine çıkmayı planlıyor. Şirket, Alaska Airlines, Japan Airlines, Hugo, Lufthansa gibi markalarla çalışıyor. Ditto'nun bunun yanı sıra ABD Hava Kuvvetleri ile 950 milyon dolar değerinde bir anlaşma yapıldığı biliniyor.

Technavio'ya göre, dosya senkronizasyonu ve paylaşım araçları pazarının 2026 yılına kadar 12,84 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor. Ditto bu alanda tek değil; sektörde öne çıkan şirketler arasında Whalesync, PieSync ve Grouparoo yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.