Google'ın yapay zeka sohbet robotu Bard, çalışanlar tarafından "yalancı" ve "işe yaramaz" olarak nitelendiriliyor

Google çalışanları Bard'ı "işe yaramazdan da kötü" ve "patolojik bir yalancı" olarak nitelendiriyor. Bu da Google'ın rakiplerine ayak uydurma çabasıyla etik kaygıları bir kenara bıraktığını gösteriyor.
Google'ın yapay zeka sohbet robotu Bard, çalışanlar tarafından

Yapay zekanın önlenemez yükselişi ile teknoloji devleri de bu alandan pay almak için ellerinden geleni yapmaya başladı, bu kapsamda Microsoft'un Bing'inden sonra Google da Bard'ı hayata geçirdi, halbuki şirket bundan önce böyle bir planının olmadığını iddia etmişti. Ancak Bard, en başta bile şirket için sıkıntı yarattı, çünkü verdiği yanlış cevap Alphabet hisselerinin düşmesine neden oldu.

Aslında buraya kadar olanlar oldukça normal, çünkü bir ürünün geliştirilme sürecinde bazı aksaklıklar yaşanması her birimizin beklediği bir şey. İlginç olan yeni haberlerle ortaya çıkan bazı iddialar. Bu iddialara göre Google çalışanları Bard'ı "işe yaramazdan da kötü" ve "patolojik bir yalancı" olarak nitelendiriyor.

Bloomberg'ün, 18 mevcut ve eski Google çalışanıyla yapılan tartışmaların yanı sıra dahili mesajların ekran görüntülerine yer verdiği haberinde, Bard'ın kullanıcılara uçağa nasıl iniş yapılacağı veya tüplü dalış gibi konularda nasıl tehlikeli tavsiyeler verdiği dikkat çekiyor. Söz konusu haber Google'ın Microsoft ve OpenAI gibi rakiplerine ayak uydurma çabasıyla etik kaygıları nasıl bir kenara bıraktığını gösteriyor demek mümkün. Şirket, yapay zekadaki güvenlik ve etik çalışmalarını sık sık öne sürüyor, ancak bunun yerine işe öncelik verdiği için uzun süredir eleştiriliyor. Çalışanların Bard'ı bu şekilde nitelendirmesi de bunu kanıtlıyor.

Yapay zeka için etik oldukça önemli bir kavram, çünkü aksi takdirde işlerin sarpa sarma ihtimali oldukça yüksek. Hatta bu konuda geçtiğimiz günlerde yayınladığımız içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Google sözcüsü Brian Gabriel, Bloomberg'e yapay zeka etiğinin şirket için en önemli öncelik olmaya devam ettiğini söyledi. Gabriel, yapay zeka ilkelerini kendi teknolojilerine uygulamak için çalışan ekiplere yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bunun ne kadar doğru olduğunu ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.