5G çipleri geliştiren EdgeQ, 75 milyon dolar yatırım aldı

EdgeQ'nun 75 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna katılanlar arasında ST Engineering, ClearSky, EDBI, Iron Grey, 5G Ventures, Strategic Development Fund ve Yaletown Partners bulunuyor.
5G çipleri geliştiren EdgeQ, 75 milyon dolar yatırım aldı

Mobil iletişim ve telekomünikasyon sektörünün geleceği olarak görülen 5G teknolojileri, gelişmeye devam ediyor. 5G alanında çalışmalar yapan bir girişim olarak karşımıza çıkan EdgeQ, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. EdgeQ tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 75 milyon dolar yatırım aldı.

EdgeQ'nun 75 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna katılanlar arasında ise ST Engineering, ClearSky, EDBI, Iron Grey, 5G Ventures, Strategic Development Fund ve Yaletown Partners bulunuyor. Hatırlatmak gerekirse EdgeQ, en son 2020 yılının Kasım ayında 51 milyon dolar yatırım almıştı.

Alınan 75 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte EdgeQ girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 126 milyon dolara ulaştı. Şirket değerlemesi ile ilgili net bir açıklama yapılmasa da değerlemenin 1 milyar doların altında olduğu paylaşıldı.

EdgeQ tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 75 milyon dolarlık yeni yatırım şirketin 5G çip üretimini hızlandırmak ve ekibini büyütmesi için kullanılacak. 200'e yakın çalışana sahip olan EdgeQ, önümüzdeki 18 ay içinde 50 ila 100 kişiyi daha ekibini eklemek istiyor.

EdgeQ tarafından aktarılan bilgilere göre yatırım ile birlikte Lattice Semiconductor CEO'su Jim Anderson, EdgeQ'nun yönetim kuruluna katıldı.

2018 yılında Vinay Ravuri tarafından ABD'de kurulan EdgeQ, yukarıda da belirttiğimiz üzere 5G teknolojilerine odaklanıyor. EdgeQ, robotları ve otonom araçları kablosuz olarak çalıştırmak için fabrikalar gibi yerlere kurulabilen 5G telekom kuleleri, 5G çipleri ve 5G erişim noktaları için baz istasyonlarına güç sağlayan yarı iletkenler üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.