Instagram'da yapay zeka ile görsel düzenleme dönemi başlıyor

Meta, Instagram için "restyle" ve "backdrop" isimli iki farklı yapay zeka aracı tanıttı.
Instagram'da yapay zeka ile görsel düzenleme dönemi başlıyor

Teknoloji devlerinin yapay zeka yarışı, son dönemde hızla devam ediyor. Birçok şirketin odağı haline dönüşen teknoloji, artık Meta'nın gündeminde de kendine daha fazla yer edindi. Üretimsel yapay zekayı tüm ürünlerine entegre etme hedefindeki şirket, bundan böyle Instagram'da yapay zeka ile görsel düzenlemeye olanak sağlamaya başlıyor.

Restyle aracı, görselleri yapay zeka ile düzenlemeyi sağlıyor

Meta'nın Connect etkinliğinde Instagram için tanıttığı aracın ismi "restyle". Bu araç, güçlendirilmiş bir yapay zeka filtresine benziyor. Kullanıcıların mevcut fotoğraflarını farklı görünümlere dönüştürmelerine imkan tanıyor. Şirket, restyle'ı tanıtmak amacıyla "Oluşturmak istediğiniz görüntünün yeni görünümünü ve hissini tanımlamak için 'sulu boya' gibi bir tanımlayıcı veya 'dergi ve gazetelerden kolaj, yırtık kenarlar' gibi daha ayrıntılı bir istem yazmayı düşünün" açıklamasını yaptı.

Instagram'ın yapay zeka destekli yeşil ekran özelliği: Backdrop

Meta ayrıca, yapay zeka destekli bir yeşil ekran özelliği olan "backdrop" adlı yeni bir aracın ön gösterimini de yaptı. Kullanıcılar "beni bir aurora borealis'in önüne koy" gibi komutlar yazarak, ilgili arka plan uygulanmış görüntünün yeni bir versiyonunu oluşturabilecekler. Şirket, restyle ve backdrop'un Instagram kullanıcılarına ne zaman sunulacağını söylemedi, ancak araçların yakında aktif edileceğini belirtti. 

Hem backdrop hem de restyle kullanılarak oluşturulan gönderiler, farklı bir etikete sahip olacak ki bu da yapay zeka ile oluşturulan görsellerin gerçek görsellerden ayrışmasını sağlayacak. Meta, etiketlerin nasıl görüneceğini ise söylemedi, ancak "Meta AI tarafından oluşturulan görüntü" yazan bilgi ekranları daha önce Instagram'da ortaya çıkmıştı. Muhtemelen görseller de buna benzer bir bilgi ile paylaşılacak.

Meta ayrıca Instagram'ın yanı sıra WhatsApp, Messenger ve Facebook Hikayeleri'nde de kullanılabilecek olan yeni yapay zeka tarafından oluşturulan çıkartmaları da gösterdi. Bu özellik, kullanıcıların metin komutları aracılığıyla sohbetleri ve Hikayeleri için hızlı bir şekilde özel çıkartmalar oluşturmalarına olanak tanıyor. Meta, çıkartmaların önümüzdeki ay içinde, ilk etapta İngilizce dil kullanıcılarına sunulacağını söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.