YouTube'un yeni yapay zeka araçları: Dream Screen, yapay zeka dublajı ve daha fazlası

YouTube, Made on YouTube etkinliğinde içerik oluşturucular için yapay zeka destekli birkaç yeni araç duyurdu.
YouTube'un yeni yapay zeka araçları: Dream Screen, yapay zeka dublajı ve daha fazlası

Yapay zeka artık hayatın her alanına entegre olmaya başladı. Bu kapsamda dünyanın önde gelen video platformlarından YouTube da kolları sıvadı. Şirket, Made on YouTube etkinliğinde içerik oluşturucular için yapay zeka destekli birkaç yeni araç duyurdu. Bu yıl ya da önümüzdeki yıl kullanıma sunulması beklenen özellikler arasında yapay zeka tarafından oluşturulan fotoğraf ve video arka planları, yapay zeka video konusu önerileri ve müzik arama yer alıyor.

Bu araçlar arasından en öne çıkanı ise Dream Screen. Bu özellik, içerik oluşturucuların YouTube Shorts videolarının arka planına yerleştirebilecekleri yapay zeka tarafından oluşturulan videolar ve fotoğraflar oluşturacak. İlk olarak, içerik oluşturucular arka plan oluşturmak için istemleri yazabilecekler; YouTube'un söylediğine göre, içerik oluşturucular yeni bir şey oluşturmak için yapay zeka araçlarını kullanarak mevcut içeriklerini yeniden karıştırabilecek ve düzenleyebilecekler.

Yapay zeka araçları, içerik oluşturucuların ne tür içerikler üretecekleri konusunda da bilgi vermeye başlayacak. YouTube Studio'daki yeni bir yapay zeka özelliği, potansiyel videolar için konu fikirleri ve ana hatlar oluşturacak.

YouTube, içerik oluşturucuların videolarını diğer dillere seslendirmelerine olanak tanıyacak bir yapay zeka dublaj özelliğini de duyurdu. YouTube, bu özelliğin geliştirilmesine yardımcı olması için bu yılın başlarında Area 120 kuluçka merkezinden Aloud ekibini getirdi.

Bu arada hatırlatmadan geçmeyelim; şirketin, kısa süre önce yapay zeka tarafından oluşturulan video özetlerini test ettiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca şirketin, plak şirketleri ve müzisyenlerle birlikte kendi yapay zeka stratejisi üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşılmıştı

Yapay zeka destekli yeni YouTube araçları, içerik oluşturucuların içeriklerini planlama, oluşturma ve yapılandırma yöntemlerinde değişikliklerin yaşanmasına neden olabilir. Bunu ileride hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.