Hastaneler için yardımcı robot geliştiren Diligent, 25 milyon dolar yatırım aldı

Diligent'in Moxi adlı robotu, malzeme getirmek, laboratuvar numunelerini teslim etmek, ilaç teslim etmek gibi görevleri yerine getiriyor.
Hastaneler için yardımcı robot geliştiren Diligent, 25 milyon dolar yatırım aldı

Robot teknolojisine odaklanan Diligent, 25 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turu, Canaan liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında True Ventures, DNX Ventures, Next Coast ve Northwestern Medicine Innovation yer aldı. Şirket, yeni yatırımın Ar-Ge çalışmaları için kullanacağı açıkladı. 

2017 yılında kurulan Diligent, Nisan 2022'de Tiger Global liderliğinde 30 milyon dolar yatırım almıştı. Andrea Thomaz ve Vivian Chu tarafından faaliyete geçen şirket, Moxi adlı bir robot üretiyor. Moxi, hastanelerdeki bazı basit ama gerekli işleri üstleniyor ve hastanelerde malzeme getirmek, laboratuvar numunelerini teslim etmek, kişisel koruyucu ekipman dağıtmak, ilaç teslim etmek gibi görevleri yerine getiriyor.

Moxi, özellikle Covid-19 pandemisi sırasında sağlık personelinin üzerindeki yükü azaltmak ve aşırı çalışmayı hafifletmek amacıyla kullanıldı. Bu şekilde, sağlık personeli daha fazla hastanın bakımına odaklanabildi. Diligent, aynı zamanda iş akışlarını iyileştirmeye yardımcı oluyor. Şirket, yeni donanım çözümleri geliştirmek, mevcut ürün yelpazesini genişletmek, elektronik tıbbi kayıtlarla entegre olmak ve hastanelerde bakım modellerini iyileştirmek için akıllı uygulamalar geliştirmeyi planlıyor. 

Bu alanda faaliyet gösteren bir diğer şirket ise Mendaera. Şirket, geçen ay A serisi yatırım turunda 24 milyon dolar yatırım aldı. 2020 yılında Joshua DeFonzo ve Jason Wilson tarafından faaliyete geçen Mendaera, gerçek zamanlı görüntüleme, yapay zeka ve robot teknolojilerini bir araya getiren iş birlikçi robot sistemleri geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.