Robot teknolojisine odaklanan sağlık girişimi Diligent Robotics, 30 milyon dolar aldı

Andrea Thomaz ve Vivian Chu tarafından faaliyete geçirilen şirket, hemşirelerin işini kolaylaştıran Moxi adlı asistan robotu üretiyor.
Robot teknolojisine odaklanan sağlık girişimi Diligent Robotics, 30 milyon dolar aldı

Sağlık sektöründe robotların kullanımı teknolojik gelişmelerle doğru orantılı olarak artıyor. Bu trend, 90'lı yılların sonunda başladı. Malzeme dağıtım zincirini otomatize etmede kullanılan robotlar, çocuk hastanelerinde yaygın olarak kullanıldı. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre, bu alanda faaliyet gösteren sağlık girişimi Diligent Robotics, 30 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Tiger Global tarafından yönetildi. Turun diğer yatırımcıları arasında True Ventures, DNX Venture, Ubiquity Ventures, E14 Fund, Next Coast Ventures, Boom Capital, Gaingels ve Cedars-Sinai Health Ventures yer aldı. Yeni yatırım şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. Diligent Robotics'in toplam yatırım miktarı ise 45,9 milyon dolara çıktı. 

ABD merkezli şirket hemşirelerin işini kolaylaştıran Moxi adlı asistan robotu üretiyor. Moxi, hastanelerde malzeme getirmek, laboratuvar numunelerini teslim etmek ve kişisel koruyucu ekipman dağıtmak, ilaç teslim etmek gibi görevleri yerine getiriyor. Yani hastanelerdeki bazı basit ama gerekli işleri üstleniyor. Böylece hemşirelerin ve hastane çalışanlarının hastalara daha çok odaklanabilmesini sağlıyor. 2017 yılında kurulan şirket, Andrea Thomaz ve Vivian Chu tarafından faaliyete geçirildi. 

Otizimli çocukların sosyal becerilerini geliştirmeye odaklanan Movia da bu alanda faaliyet gösteren bir diğer şirketler arasında yer alıyor. Geçen Eylül ayında Güney Kore'de rejeneratif yani yenileyici tıp teknolojileri geliştiren şirketi CGBIO ile Singapurlu bir yapay zeka (AI) teknolojisi kullanarak tıbbi cihaz üreten NDR Medical Technology, robotik cerrahi müdahale cihazı geliştirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.