Değere dayalı satın almaya odaklanan sağlık girişimi Vytalize Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında kurulan Vytalize Health'in ana hedef kitlesini yaşlı bireyler oluşturuyor. Şirket, doktorlara hastaları, uygulamaları, mali durumları ve kayıtları hakkında veri sağlıyor.
Değere dayalı satın almaya odaklanan sağlık girişimi Vytalize Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Değere dayalı satın alma, sağlık hizmetlerinde satın alma ve geri ödeme yöntemleri içinde yer alan bir uygulama olarak ön plana çıkıyor. ABD başta olmak üzere Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, İspanya ve İsveç, Çin, Japonya, Malezya gibi ülkelerde bu sistem kullanılıyor. 

Değere dayalı satın almaya odaklanan sağlık girişimi Vytalize Health, 50 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu; Kittyhawk Ventures, Kawn Ventures, NorthCoast Ventures'ın katılımıyla Enhanced Healthcare Partners tarafından yönetildi. Şirket, yeni gelen yatırımı ekibi büyütmek, yeni pazarlara girmek için kullanacak. Vytalize Health toplam yatırım miktarı 75,5 milyon dolara çıktı. 

2014 yılında kurulan Vytalize Health'in ana hedef kitlesini yaşlı bireyler oluşturuyor. Şirket, doktorlara hastaları, uygulamaları, mali durumları ve kayıtları hakkında veri sağlıyor. Vytalize Health, sağlık kuruluşlarının sağlık sigortası konusunda yüksek riskli görülen hastaları yönetmesine yardımcı oluyor. Şu anda şirket 16 eyalette çalışıyor. 130 bin kullanıcıya sahip. 2021'de Vytalize Health, geçen sene yaptığı satın almayla gündeme gelmişti. Şirket, hasta finansal katılım platformu MedPilot'u satın almıştı.

Bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden biri olan One Medical, Eylül ayında teknoloji destekli Medicare sağlayıcısı Iora Health'i 1,4 milyon dolara satın almıştı. EasyHealth de Kasım ayında 135 milyon dolar yatırım aldı. 

Nisan ayının başında değere dayalı satın almaya odaklanan girişim Clarify Health, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Tura; BlackRock, Memorial Hermann Health System, Insight Partners, Spark Capital, KKR, Aspenwood Ventures, Rivas Capital ve Sigmas Group katıldı. Yeni yatırım, 115 milyon dolarlık yatırımından bir sene sonra geldi. Şirketin toplam yatırım miktarı 328 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.