Web3 oyun stüdyosu Proof of Play, 33 milyon dolar tohum yatırım aldı

Proof of Play'in 33 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Andreessen Horowitz'ten (a16z) Chris Dixon ve Greenoaks'tan Neil Mehta'nın ortak liderliğinde gerçekleşti.
Web3 oyun stüdyosu Proof of Play, 33 milyon dolar tohum yatırım aldı

Web3 oyunlarının 2023 yılına hızlı bir başlangıç yaptığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Web3 odağında oyunlar geliştiren girişimler, yatırımlar almaya da devam ediyor. Web3 odaklı bir oyun stüdyosu olarak karşımıza çıkan Proof of Play, yatırım aldığını duyurdu.

Proof of Play tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 33 milyon dolar tohum yatırım aldı. Proof of Play'in 33 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Andreessen Horowitz'ten (a16z) Chris Dixon ve Greenoaks'tan Neil Mehta'nın ortak liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Naval Ravikant, Balaji Srinivasian, Twitch kurucuları, Anchorage Digital, Mercury, Firebase, Zynga ve Alchemy de yer alıyor. Alınan 33 milyon dolarlık yatırım, Proof of Play'in Web3 odaklı oyunlar geliştirmesi için kullanılacak.

2022 yılında Fariz Chowdhury ve Amitt Mahajan tarafından New York merkezli olarak kurulan Proof of Play, odağına Web3 oyunlarını alan bir oyun stüdyosu olarak hizmet veriyor. Proof of Play'in ilk oyunu olan Pirate Nation, 2022 yılının Aralık ayında beta olarak kullanıcılara sunuldu. Şu an için sadece davet modeli ile oyunculara sunulan Pirate Nation, temelinde bir RPG (Role-playing game) oyunu.

Adından da anlaşılabileceği üzere korsan temalı bir oyun Pirate Nation, oyuncuların kendi gemilerini inşa ederek mürettebatlarını oluşturmalarına olanak tanıyor. Proof of Play, oyunlarının merkeziyetsiz olmasına oldukça önem veriyor. Bu nedenle Pirate Nation oyunu, harici sunucular veya yaratıcı ekibin müdahalesi olmadan da çalışabilecek şekilde tasarlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.