ChatGPT, haftalık 100 milyon aktif kullanıcıyı aştı

OpenAI CEO'u Sam Altman tarafından paylaşılan bilgilere göre ChatGPT'nin haftalık 100 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.
ChatGPT, haftalık 100 milyon aktif kullanıcıyı aştı

Teknoloji dünyasında üretimsel yapay zeka devrimini başlayan OpenAI, ChatGPT ile büyümeye devam ediyor. Dün San Francisco'da OpenAI DevDay isimli ilk geliştirici konferansını gerçekleştiren OpenAI, hem yeniliklerini duyurdu hem de ChatGPT ile ilgili güncel bilgileri paylaştı. 

OpenAI CEO'u Sam Altman tarafından paylaşılan bilgilere göre ChatGPT'nin haftalık 100 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. 2022 yılının son aylarında karşımıza çıkan ChatGPT'nin oldukça hızlı bir şekilde büyüdüğünü de hatırlatalım.

ChatGPT, kullanıma sunulduktan sonra sadece iki ay içinde aylık aktif 100 milyon kullanıcı barajını aşmıştı. Karşılaştırmak gerekirse Facebook 4,5 yıl içinde, Twitter 5 yıl içinde ve Instagram ise yaklaşık 2 yıl içinde aylık aktif 100 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. ChatGPT'nin bu alandaki rekoru ise 1 haftadan kısa süre içinde aylık aktif 100 milyon kullanıcıya ulaşan Threads tarafından kırıldı. Threads şimdilerde unutulmuş olsa da ChatGPT yoluna emin adımlarla devam ediypr

ChatGPT, sahip olduğu popülarite ile birlikte diğer platformların yükselmesini de sağlıyor. Hatırlatmak gerekirse ChatGPT'nin Microsoft'un arama motoru olan Bing için kullanıma sunulduğunu geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. ChatGPT'nin rüzgarı ile birlike yükselişe geçen Microsoft Bing arama motoru, Mart ayında günlük 100 milyon aktif kullanıcıyı aşmıştı.

Geliştiriciler ile ilgili önemli bir detay da paylaşan OpenAI CEO'u Sam Altman, ChatGPT'nin 2 milyonu aşkın geliştirici tarafından kullanıldığını da aktardı. 2 milyon geliştiricinin yüzde 92'si ise Fortune 500 şirketlerinde çalışıyor. Son olarak geliştirici konferansı kapsamında GPT-4 Turbo ve GPT Store gibi yeniliklerin paylaşıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.