Yapay zeka girişimi Aleph Alpha, 500 milyon dolar yatırım aldı

Aleph Alpha'nın 500 milyon dolarlık yatırım turu, Lidl mağazalarının sahibi Schwarz Group ve Bosch Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka girişimi Aleph Alpha, 500 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka alanında faaliyet gösteren Aleph Alpha, 500 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu, Lidl süpermarket zincirinin sahipleri Schwarz Group ve Bosch Ventures tarafından yönetildi. Almanya merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Christ&Company Consulting, Hewlett Packard Enterprise, SAP ve  Burda Principal Investments yer aldı. 

Şirket, yeni yatırımı Ar-Ge faaliyetleri, pazarlama, genişleme veya yeni ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

2019'da Jonas Andrulis tarafından kurulan Aleph Alpha, işletmelerin yapay zeka teknolojilerini kullanırken tam kontrol sahibi olmalarına odaklanıyor. Bu da müşterilerin, Aleph Alpha'nın teknolojilerini kendi iş ihtiyaçlarına göre özelleştirmelerine ve yönetmelerine olanak tanıyor.

Söz konusu yaklaşım, Aleph Alpha'nın büyük şirketlerle birlikte çalışarak yapay zeka modellerini kurum içinde uygulama konusunda uzmanlaşmış olduğunu gösteriyor. Bu durum, şirketin büyük oyuncularla maliyet veya boyut olarak rekabet etmek yerine, özel çözümler sunarak farklılaşmasını sağlıyor.

Aleph Alpha, temelde işletmelere yapay zeka teknolojilerini entegre etmeleri için özelleştirilmiş çözümler sunuyor; kullanıcıların kendi iş ihtiyaçlarına uygun yapay zeka çözümleri geliştirme ve yönetme yetkisi vererek, işletmelerin verimliliğini artırmasına ve rekabet avantajı elde etmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, şirketlerin AB düzenlemeleri gibi sıkı veri koruma yasalarına uyumlu olmalarını sağlayarak veri güvenliği ve yasal uyum konularında destek sunuyor. 

Girişim, Kasım 2020'de de LEA Partners, 468 Capital ve Cavalry Ventures gibi yatırımcılardan toplamda 5,3 milyon euro değerinde bir tohum yatırım almıştı. Bu tohum yatırım turu, şirketin başlangıç aşamasında gelişimini ve ilk adımlarını atmasına yardımcı olmuştu. Ardından Seri A turu, şirketin büyüme ve genişleme stratejilerini desteklemek üzere daha büyük bir yatırım turu olarak gerçekleşti. Aleph Alpha bu turda da 27 milyon dolarlık yatırım elde etmişti. Mayıs 2022’de ise Earlybird, Earlybird Digital West aracılığıyla girişime yatırım yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.