Earlybird'den Batı Avrupa'daki girişimler için 350 milyon euro değerinde yeni fon: Earlybird Digital West Fund VII

350 milyon euro değerindeki Earlybird Digital West Fund VII, özellikle derin teknolojiye odaklanarak kurumsal yazılım, fintech ve sürdürülebilirlik konularını odağına alacak.
Earlybird'den Batı Avrupa'daki girişimler için 350 milyon euro değerinde yeni fon: Earlybird Digital West Fund VII

Avrupa merkezli teknoloji şirketlerine yatırım yapan Earlybird, son olarak geçtiğimiz ekim ayında özellikle Avrupa'daki üniversitelerde hayata geçirilen teknoloji girişimlerine yatırım yapılmasına yardımcı olacak fonu 75 milyon euro büyüklüğündeki fonu UNI-X ile gündemimizdeydi. Birkaç yıl önce Earlybird West ve East olarak ayrılan şirket, bilhassa East ile Orta Avrupa ve Türkiye'de kayda değer yatırımlara imza atmıştı. Şirket, şimdi de West odağında yeni fonunu duyurdu.

350 milyon euro değerindeki Earlybird Digital West Fund VII, özellikle derin teknolojiye odaklanarak kurumsal yazılım, fintech ve sürdürülebilirlik konularını odağına alacak. Earlybird Digital West, bu yeni fon dışında da 17'den fazla yatırım yaptı ve portföyüne Aleph Alpha, Deed, Finmid, Hive Technologies, HiveMQ, Marvel Fusion, MAYD, Remberg, Sikoia ve ThingsTHINKING gibi şirketleri ekledi.

Earlybird'ün ortağı ve kurucu ortağı Hendrik Brandis yaptığı açıklamada, çığır açan fikirleri topluma kazandırmak için fintech, kurumsal yazılım ve sürdürülebilirlik gibi diğer odak sektörlerin yanı sıra ticarileşme ve büyüme fırsatlarını global ölçekte genç şirketlere sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Earlybird ortağı ve kurucu ortağı Christian Nagel ise çoğu neredeyse tüm fonlar boyunca kendilerine eşlik eden uzun vadeli yatırımcılardan gelen yüksek düzeyde bağlılık ve güven için minnettar olduklarını söyledi.

Yeni fonun yanı sıra son dört ayda Earlybird'ün yatırım yaptığı iki şirket de unicorn seviyesine ulaştı. Bu şirketler ise açık kaynağı bulut altyapısıyla birleştiren Finli bir yazılım şirketi olan Aiven ve Alman spor ve futbol medya platformu OneFootball.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.