Earlybird'den 75 milyon euro büyüklüğünde yeni fon: UNI-X

Berlin merkezli Earlybird, özellikle Avrupa'daki üniversitelerde hayata geçirilen teknoloji girişimlerine yatırım yapılmasına yardımcı olacak yeni fonunu duyurdu. Şirketin UNI-X fonu, 75 milyon euro büyüklüğünde.
Earlybird'den 75 milyon euro büyüklüğünde yeni fon: UNI-X

Avrupa merkezli teknoloji şirketlerine yatırım yapan Earlybird, geçtiğimiz şubat ayında 242 milyon dolarlık Digital East Fund ile karşımıza çıkmıştı. Earlybird, bu fon ile Baltık ülkeleri, Orta-Doğu Avrupa ve Türkiye'de yer alan teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya devam etmiş ve bilhassa A serisi ve tohum yatırım turlarına katılmıştı.

Şimdi edindiğimiz bilgilere göre Berlin merkezli Earlybird, özellikle Avrupa'daki üniversitelerde hayata geçirilen teknoloji girişimlerine yatırım yapılmasına yardımcı olacak yeni fonunu duyurdu. Şirketin UNI-X fonu, 75 milyon euro büyüklüğünde. UNI-X, tohum öncesi ve erken tohum yatırımlarını, özellikle de üniversite yan yatırımlarını hedefliyor ve yaklaşık 50 bin öğrenciyle yıllık teması olan 45 profesörden oluşan bir ağ tarafından destekleniyor.

UNI-X fonu ile özellikle üniversite laboratuvarlarının dışına çıkamayan, yani bir nevi kendi sesini duyuramayan girişimlere yardımcı olmak hedefleniyor. Paylaşılan bilgilere göre Avrupa'daki üniversitelerde ortaya çıkan fikirlerin sadece yarısı hayata geçirilebiliyor. Earlybird, UNI-X ile bu sorunu ortadan kaldırmak istiyor. 

UNI-X ekibi, Dr. Frédéric du Bois-Reymond, Michael Hoeck, Stephan Rauscher ve Johannes Triebs'den oluşuyor. RWTH Aachen Üniversitesi'nden Profesör Achim Kampker gözlemci olarak, Natalia Ahmadian ise Girişim Ortağı olarak görev yapıyor.

Dr. Frédéric du Bois-Reymond, üniversitelerde gelişen teknolojilerin ardından, bu fikirleri ticarileştirmek için doğru zihniyetin eksik olduğunu; bu tür girişimlerin ya ABD'de ya da Çin'de hayata geçirildiğini söylüyor. Bois-Reymond, yeni Earlybird UNI-X fonuyla bu konsepti Avrupa çapında ölçeklendirebileceklerini ve daha fazla üniversite yardımcı olabileceklerini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.