Earlybird, 242 milyon dolarlık yeni fonu Digital East Fund'ı duyurdu

Bugün yeni bir haber ile karşımıza çıkan Earlybird Digital East Fund, yeni fonunu duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Earlybird Digital East Fund'ın yeni fonu 242 milyon dolar büyüklüğünde olacak.
Earlybird, 242 milyon dolarlık yeni fonu Digital East Fund'ı duyurdu

Avrupa merkezli teknoloji şirketlerine yatırım yapan Earlybird'ün Digital East Fund'dan ve bu fon ile yapılan yatırımlardan sizlere daha önce bahsetmiştik. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Earlybird Digital East Fund, yeni fonunu duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Earlybird Dijital Doğu Fonu'nun yeni fonu 242 milyon dolar büyüklüğünde olacak. Baltık ülkeleri, Orta - Doğu Avrupa ve Türkiye'de yer alan teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya devam edecek olan Earlybird Digital East Fund, A serisi ve tohum yatırım turlarına katılacak.

Paylaşılan bilgilere göre Earlybird'de 8 yıldır çalışan Mehmet Atici'nın Partner olarak terfi aldığını da paylaşalım. Paylaşılan bir diğer bilgi ise yeni fon ile yapılan yatırımlar ile ilgili oldu. 242 milyon dolarlık yeni fon ile şu ana kadar 4 yatırım yapıldı.

Yeni fon ile yatırım yapılan girişimler arasında ise FintechOS, Payhawk, Picus ve Binalyze yer alıyor. 2014 yılında Cem Sertoğlu, Evren Üçok, Roland Manger ve Dan Lupu ile oluşturulan 150 milyon dolarlık Earlybird Digital East Fund I fonu Türkiye'nin yanı sıra Orta - Doğu Avrupa'da yer alan girişimlere yatırım yapma hedefi ile yola çıktı.

2014 ve 2019 yılları arasında Earlybird Digital East Fund'ın UiPath, Hazelcast ve Obilet gibi önemli girişimlere yatırımlar yaptığını da hatırlatalım. Yatırımın ardından UiPath, "Robotik Süreç Otomasyonu" (RPA) alanında önemli bir firma haline geldi.

Türkiye'den silikon vadisine açılan Hazelcast'in ise 50 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Obilet ise Türkiye'deki otobüs şirketlerine odaklanan önemli bir pazar yeri haline geldi. Earlybird Digital East Fund ile yapılacak olan yeni yatırımları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.